Meer details sportwagen Toyota-BMW

Toyota en BMW werken al samen op motorengebied en ook in sportwagenland zullen de twee merken samen een rol gaan spelen. We hebben nu meer details over de ontwikkeling van nieuwe sportwagens.

Al in 2012 vernamen we dat BMW en Toyota samen aan de ontwikkeling van sportieve modellen zouden beginnen. Lang bleef het stil, maar dankzij het Britse AutoCar – dat gesproken heeft met Karl Schlicht, vicepresident van Toyota Europe – hebben we eindelijk meer zicht op wat er komen gaat.

Het nieuwe model van Toyota wordt een grote coupé die boven de GT86 in het gamma wordt gezet. Daarmee worden de geruchten dat de nieuweling die coupé gaat opvolgen, ontkracht. “De GT86 gaat gewoon door met het vervullen van zijn eigen missie”, aldus Schlicht. Of de auto ook daadwerkelijk Supra gaat heten, is nog niet helemaal zeker. Voor de GT86 werd immers modelnaam Celica ook niet afgestoft.

Het feit dat Toyota en BMW samen de modellen ontwikkelen, betekent niet dat de twee merken een ‘gelijkwaardige’ auto in de showrooms krijgen. “De auto’s hoeven absoluut niet vergelijkbaar te worden. Op hetzelfde platform kunnen twee anders gepositioneerde modellen verschijnen”, meent de topman.

Bron: autoweek.nl

Laat wat van je horen