Manusje van alles: Toyota Me.We

Het bedenken van eigenzinnige kleine concept-cars kun je gerust aan de Japanners overlaten. Het nieuwste speeltje van Toyota is namelijk deze eigenwijze Me.We Concept.

In samenwerking met designbureau Studio Massaud heeft Toyota dit lichtgewicht en volledig elektrische opdondertje bedacht. Het kleintje krijgt de naam Me.We opgespeld en is een hatchback, pick-up en cabriolet tegelijk.

Met z’n lengte van 3,44 meter, breedte van 1,75 meter en hoogte van 1,60 meter is ook de Me.We weer een typisch Japans blokkendoosje. De Toyota is voorzien van vier elektromotoren die in de wielen zijn gemonteerd. Vier stuks dus, wat betekent dat je de Me.We zowel als twee- en als vierwielaandrijver kunt rijden. De batterij bevindt zich net als bij de iQ EV in de vloer, waardoor de binnenruimte in theorie groot genoeg is voor vijf inzittenden.

Om het gewicht laag te houden, is het chassis uit aluminium vervaardigd. De carrosseriedelen zijn gemaakt uit polypropyleen, een een recyclebare kunststof. Al met al komt het totaalgewicht van de Me.We uit op 750 kilo. De achterbank kan onder de voorste stoelen worden geschoven. Mocht je er helemaal vanaf willen dan kun je de achterbank er helemaal uit lepelen. Handig voor bij de picknick, zullen we maar zeggen. Een uitschuifbaar achterkantje tovert de Me.We om in een handige pick-up. Liever een beetje meer frisse lucht? Gewoon alle ramen laten zakken, de voorruit gaat dan ook mee omlaag.  

Van een regulier instrumentenpaneel heeft de Me.We nog nooit gehoord. Eén enkel display geeft informatie over de snelheid, de status van de accu en alle andere zaken die je normaal gesproken van meerdere schermen moet aflezen. Je eigen smartphone is via een speciale app te gebruiken om de airconditioning en verwarming in te stellen. Uiteraard is de Me.We een proefballonnetje, verwacht hier maar geen productiemodel van.

Bron: autoweek.nl

Laat wat van je horen