GT-86 met vier deuren?

Opmerkelijk autonieuws. Toyota zou een streep hebben gehaald door de GT86 Cabrio, een logische stap, maar is wel van plan een vierdeurs coupé-variant van hun authentieke sportauto te lanceren. Er is zelfs al een computer-rendering van het model in omloop.

Afgelopen zomer kwam het treurige nieuws naar buiten dat een opengewerkte Toyota GT86 geen doorgang zou vinden vanwege te hoge ontwikkelingskosten. Een vierdeurs sedan/coupé van de GT86 kent kennelijk wel een sluitende business case, want zo’n model zou in het vat zitten volgens AutoExpress. Na het horen hiervan is ene Theophilus Chin meteen aan de slag gegaan om een rendering van de auto te maken. Zijn computerillustratie oogt niet verkeerd en dat is nu precies wat 40’ en 50’ers met een actieve, avontuurlijke geest ook moeten vinden. Want op die doelgroep zou de vierdeurs GT86 namelijk mikken.

10 centimeter erbij
De GT86 Sedan zou beschikken over dezelfde rijkwaliteiten als de twedeurs carrosserievariant. Maar omdat wijsheid met de jaren komt, sluipt het wensen van praktisch vernuft er bij deze doelgroep nu eenmaal in. De achterportieren bieden dan soelaas. Bovendien is de GT86 Sedan 10 centimeter langer dan de Coupé, waardoor er meer ruimte op de achterbank is.

Hybride
Daarnaast wordt er gerept over een extra aandrijflijn naast de bestaande 2.0 liter boxermotor met handbak, en wel die van de Toyota Hybrid R. Maar dan wel in teruggetunede configuratie. Geen 420 pk dus, maar naar schatting om en nabij de 250 pk. In 2015 zou dit alles klaar moeten zijn.

 Bron: autowereld.com

Reacties

  1. mooie auto zeg!!

  2. Leuke bedrijfsauto 😉

Laat wat van je horen