Groen licht voor Toyota GT 86 cabrio

GT-86 Cabrio 2013

Het gerucht zong al een tijdje rond maar een officiële bevestiging van Toyota kwam er niet. Nu is de kogel dan eindelijk door de kerk: er komt ook een cabrioversie van de Toyota GT 86.

In het gesprek dat we op de beurs van Genève voerden met Tetsuya Tada draaide Toyota’s Chief Engineer nog een beetje om de hete brij heen; hij kon ontkennen noch bevestigen dat er een cabrio-versie van de GT 86 zou komen. “We hebben ‘m zo geconstrueerd dat een cabriolet tot de mogelijkheden behoort”, zo sprak Tada in maart in Zwitserland.

Inmiddels heeft Toyota besloten om de open variant – met stoffen kap – van de achterwielaandrijver daadwerkelijk te gaan bouwen. Dat geldt ook voor het zustermodel, de Subaru BRZ. Volgens Car & Driver komen er nog meer carrosserievarianten op basis van de GT 86: een vierdeurs sedan en een iets grotere tweedeurs coupé. De sedan zou als Toyota en/of Lexus door het leven kunnen gaan, de coupé zou alleen als Toyota verkrijgbaar zijn. Deze twee modellen krijgen waarschijnlijk sterkere motoren onder de kap dan de 200 pk sterke 2-liter boxermotor van de GT 86. De GT 86 en BRZ cabriolet zouden eind 2013, begin 2014 hun opwachting moeten maken, de andere twee varianten volgen enige tijd later.

Bron en tekst: autoweek.nl

Laat wat van je horen