Gewaagd studiemodel: Toyota C-HR Concept

De designers van Toyota hebben zich behoorlijk uitgeleefd op de C-HR Concept. En volgens Toyota is dat niet alleen voor de show. De compacte cross-over is namelijk drager van de nieuwe designtaal van de Japanners.

Vroege hint

De C-HR Concept is ontworpen in de ED2-designstudio van Toyota in Europa. “De showauto geeft een vroege hint voor een auto die Toyota graag op de markt wil lanceren”, meldt de fabrikant. Toyota plant achter de schermen een serieuze aanval op het C-segment van compacte cross-overs.

Wanneer de productieversie op de markt arriveert, gaat hij concurreren met auto’s als de Nissan Juke, Opel Mokka, Mini Countryman en de Honda HR-V. Met name de voorzijde zal voor toekomstige modellen gebruikt gaan worden. Het is volgens Toyota een ‘verdere interpretatie van de Keen Look-designtaal die met de laatste Auris en Auris Touring Sports introduceerde’.

Parijs

Onder de stijlvolle koets, met zogeheten diamond-styling, schuilt een hybride aandrijflijn, bestaande uit een benzinemotor gecombineerd met een elektromotor. Meer informatie volgt pas tijdens de Autosalon van Parijs waar Toyota de C-HR Concept officieel presenteert.

Bron: telegraaf.nl

Laat wat van je horen