Geneve laat heel veel nieuwe Toyota’s zien

Geneva motorshow 2012 Toyota concepts

Via blog.toyota.nl > Europa kent één ECHT grote autoshow. Hoewel in omvang waarschijnlijk de kleinste, is de Geneva Motor Show van oudsher wél de belangrijkste van Europa. Niet zo vreemd dus dat wij juist deze autosalon gebruiken om een aantal gloednieuwe auto’s te lanceren; de Full Hybrid Yaris en de GT 86. Bovendien prijken op onze stand in Hal 4 twee concept-auto’s voor de nabije toekomst: de Plug-in Hybrid NS4 en de waterstof FCV-R, die voor 2015 gepland staat En dan hebben we óók nog twee buitenissige toetjes!

De Full Hybrid Yaris staat voor het eerst oog in oog met het publiek. Hoewel gebaseerd op de ‘normale’, afgelopen najaar gelanceerde Yaris, heeft de Full Hybrid uitvoering een geheel eigen karakter. Zowel onderhuids als van buiten. Zaken als de forse grille en LED verlichting springen in het oog. Onderhuids prijkt een geheel nieuw ontwikkelde, extreem spaarzame, Full Hybrid aandrijflijn. De Full Hybrid Yaris staat voor het eerst oog in oog met het publiek. Hoewel gebaseerd op de ‘normale’, afgelopen najaar gelanceerde Yaris, heeft de Full Hybrid uitvoering een geheel eigen karakter. Zowel onderhuids als van buiten. Zaken als de forse grille en LED verlichting springen in het oog. Onderhuids prijkt een geheel nieuw ontwikkelde, extreem spaarzame, Full Hybrid aandrijflijn. Specificaties en prestaties worden op een later tijdstip vrijgegeven.

Eindelijk de GT 86 in Europa
Het lange wachten is afgelopen. Toyota onthult in Genève de GT 86. Deze ultralichte volbloed sportauto is extreem lichtvoetig en kreeg de voorbije weken al ronduit lyrische recensies van journalisten die zijn sportieve inborst prezen. De GT 86 is een (h)eerlijke stuurmansauto die in alle opzichten lading geeft aan het credo ‘fun to drive’. 

De NS4 laat de volgende stap zien in de Plug-in Hybrid techniek: krachtiger, zuiniger én met een royalere reikwijdte. Hoewel over de introductie van de NS4 op de markt nog niets is gezegd, is het studiemodel meer dan zomaar een vingeroefening. Dit op waterstof rijdende studiemodel, de FCV-R, effent alvast de weg voor een op waterstof rijdende sedan die over een jaar of 3 (eerst in Japan) op de markt komt.
De toekomst is dichtbij
De NS4 en de FCV-R zijn meer dan ‘zomaar’ conceptmodellen’. De NS4 laat de volgende stap zien in de Plug-in Hybrid techniek: krachtiger, zuiniger én met een royalere reikwijdte. Hoewel over de introductie van de NS4 op de markt nog niets is gezegd, is het studiemodel meer dan zomaar een vingeroefening. Dat geldt beslist ook voor de FCV-R, waarvan de techniek in 2015 op de markt wordt gebracht. Dit op waterstof rijdende studiemodel effent alvast de weg voor een op waterstof rijdende sedan die over een jaar of 3 (eerst in Japan) op de markt komt.

De Toyota diji (of Fun-vii) kan zich als een kameleon aanpassen aan de (wensen van) de berijder Het studiemodel FT-Bh laat zien hoe Toyota invulling wil geven aan de toenemende vraag naar betaalbare, Full Hybrid stadsauto’s met een lage uitstoot van schadelijke stoffen.
T
wee bijzondere studiemodellen: diji en de FT-Bh
De Toyota diji (in Tokyo recent te zien als Toyota Fun-Vii) en de Toyota FT-Bh zijn twee studiemodellen die een stuk verder van daadwerkelijke productie afstaan. De eerste kan zich als een kameleon aanpassen aan de (wensen van) de berijder terwijl het tweede studiemodel laat zien hoe Toyota invulling wil geven aan de toenemende vraag naar betaalbare, Full Hybrid stadsauto’s met een lage uitstoot van schadelijke stoffen.

Laat wat van je horen