Gelekt: Toyota FT-86

Toyota FT-86 foto gelekt

Na jaren van spanningsopbouw, hetzij enigszins doorbroken met twee conceptcars, keken we uit naar Toyota’s nieuwe sportcoupé. De Tokyo Motor Show zou het decor vormen voor een officieel en verrassend debuut van de FT-86. Maar helaas, gelekt!

Of ze het zelf waren weten we niet, feit is dat de eerste foto’s van de nieuwe Toyota FT-86 lekten via een folder van Modellista Tuning, een accessoireleverancier van Toyota. We zien een productiemodel dat nauwelijks afwijkt van de tweede conceptcar die getoond werd op de Autosalon van Genève. Zoals zo vaak het geval zijn de scherpe randjes op het showroommodel verdwenen. Het front, maar vooral de achterzijde komen net wat minder agressief over. Toch wekt de FT-86 nog altijd spannende aspiraties op.

Tussen 200 en 300 pk
In technische zin moet de FT-86, die samen Subaru is ontwikkeld, ook sportwagengevoelens teweegbrengen. Net als de Subaru BRZ beschikt Toyota´s sportcoupé over een atmosferische 2.0 liter boxermotor dat zijn vermogen richting de achterwielen stuurt. Hoe hoog de krachtlevering is, is nog onbekend. Wel wordt er gezegd dat de Toyota het met minder moet doen dan de versie van Subaru. Het verschil zou naar verluidt tientallen pk’s bedragen. Dit zal de BRZ wat duurder in aanschaf maken zodat beide auto´s prima naast elkaar kunnen leven. Over een maand krijgen we de details te weten, dan schitteren beide sportcoupés in de hoofdstad van Japan. En wij zijn erbij om live verslag te doen.

Bron: autowereld.com

 

Laat wat van je horen