Fantastisch nieuws: Toyota Supra staat op Autosalon van Genève

Hoe subtiel kun je iets wereldkundig maken: in een persbericht van slechts 23 woorden maakt Toyota bekend dat het merk op de Autosalon van Genève een ‘modern racing concept’ presenteert. De kop van het persbericht? ‘The legend returns.’ Dat kan maar één ding betekenen. De nieuwe Supra!

Supra

Toyota benadrukt dat het sportieve studiemodel staat voor Toyota’s toewijding om zijn meest iconische sportauto terug op de markt te brengen. Het gaat hier om de Supra: een sportcoupé die we lang hebben moeten missen in het leveringsprogramma van Toyota. De auto wordt namelijk al sinds 2002 niet meer geleverd. De eerste Toyota Supra verscheen in 1979.

GAZOO Racing

Toyota brengt de nieuwe Supra vermoedelijk als Toyota Gazoo Supra of Toyota Supra Gazoo op de markt. Gazoo Racing (GR) moet uitgroeien tot het performancelabel van Toyota. In Japan is het label GR al jaren actief. In Europa niet. Het eerste GR-product lanceerde Toyota onlangs: de Toyota Yaris GRMN.

BMW Z4

Toyota heeft de nieuwe Supra in samenwerking met BMW ontwikkeld. De twee partijen delen niet alleen techniek en kennis met elkaar, de twee merken hebben samen ook het platform ontwikkeld. Toyota levert als eindproduct een nieuwe Supra en BMW komt met een nieuwe Z4. Naar verluidt zal Toyota de Supra-opvolger aanbieden met vier- en zescilindermotoren gekoppeld aan een automaat. De topversie zou een vermogen van 250 kW (340 pk) hebben. Ook de Z4 wordt leverbaar met vier- en zescilindermotoren.

Toyota FT-1 Concept

Het blijft nog even spannend, want de onthulling vindt plaats op 6 maart. Sta je ook te popelen? Weet dan dat Toyota zich voor de nieuwe Supra heeft laten inspireren op de Toyota FT-1 Concept uit 2014. In dit prototype heeft Toyota weer invloeden van de 2000GT, de Celica, de Supra en de GT86 verwerkt.

Bron: autorai.nl

 

Laat wat van je horen