Facelift Prius Wagon

Toyota heeft de Prius Wagon in een nieuw jasje gestoken. De eerste foto’s van de opgefriste hybride zijn inmiddels opgedoken. Volgend jaar maakt de auto zijn opwachting bij de dealers.

De neus van de gefacelifte Prius Wagon is behoorlijk anders dan die van het huidige model. We zien een nieuw getekende grille, andere koplampen en een volledig aangepaste voorbumper. Al met al geeft het de auto een wat agressievere look. Aan de achterkant springen de wijzingen iets minder in het oog. Toch zijn de achterlichten wel degelijk veranderd, bovendien is er een kleine diffuser verschenen in de iets hoekiger gevormde achterbumper.

Het interieur is eveneens onder handen genomen. Toyota heeft gebruikgemaakt van nieuwe materialen, de middenconsole is licht gewijzigd en de middenarmsteun is in de gefacelifte Prius standaard bekleed met het E-Tex, een gemakkelijk te reinigen kunstleersoort. Ook het Toyota 2&Go-systeem is geüpdatet; het navigatiesysteem geeft nu meer real-time informatie over files en alternatieve routes.

Onderhuids verandert er niets voor de zevenzits hybride. De gefacelifte Prius Wagon wordt ergens volgend jaar bij de dealer verwacht. Wanneer precies, is nog niet bekend. De volledig nieuwe generatie van de Toyota Prius laat nog even op zich wachten, die is uitgesteld tot eind volgend jaar. Over een Wagon-versie van die nieuwe generatie hebben we nog niets vernomen, maar reken maar dat die er weer komt.

Bron: Autoweek.nl

Laat wat van je horen