En nu even iets anders….

Toyota-FT-86_art

Om het maar op z’n Jeremy Clarksons (ja, die van Top Gear) te verwoorden: And now for something completely different. Want na al het groene nieuws van de laatste tijd was het wel een beetje tijd geworden voor wat anders. Vinden wij ook. Daarom ook laten we graag een eerste glimp zien van de FT-86 II Concept. Onze eerste sportwagen na die fantastische Toyota Supra.

Echt veel valt er nog niet te zien, maar het is dan ook niet voor niets een teaser. En laten we wel zijn, voorpret is de leukste pret, niet waar? Gelukkig valt al wel te zien dat de FT-86 lekker mean uit z’n ogen kijkt; bijna een must om als sportauto aan te slaan. Want wie wil er nou een snoezig sportautootje?
Wat is er dan eigenlijk wel bekend van onze nieuwe sportieve telg? Nou, dat-ie in een dikke 200 pk sterke boxermotor onder de kap krijgt en dat de aandrijving op de – voor een sportwagen juiste – achterwielen heeft. En de rest van zijn uiterlijk dan? Dat houden we nog even geheim tot de Salon van Genève. Daar is de auto in vol ornaat te bewonderen. Nog even geduld dus tot 3 maart, want dan opent de autobeurs der autobeurzen zijn deuren.

De onderstaande afbeelding is van het razend enthousiast ontvangen eerste concept dat Toyota vorig jaar presenteerde. Zeg maar de FT-86 I Concept. Wil je die alvast rijdend zien? Nou vooruit!

Laat wat van je horen