Dit is de nieuwe Toyota Fortuner (USA)

Toyota had hem nog even onder de pet willen houden, maar de splinternieuwe Fortuner is nu toch iets te vroeg op de foto gezet.

Toyota heeft met de Fortuner sinds 2005 een SUV in het gamma die in zowel in Argentinië, Kazchstan, Venezuela, Thailand, Pakistan en Egypte wordt geproduceerd. Her en der heet de huidige, 4,7 meter lange en aan de Toyota Hilux gerelateerde SUV overigens weer SW4. De versie die momenteel te koop is, heeft aardig wat Lexus-trekjes, vooral aan de achterzijde (foto 6 en 7). Vandaag hebben we de compleet nieuwe versie dankzij Carscoops te pakken.

De nieuwe Fortuner draagt een sterk op de nieuwe Hilux lijkend front en is op de foto gezet in Thailand. Onder de kap verwachten we dezelfde 2,8-liter dieselmotor met 165 of 177 pk tegen te komen als in de huidige Fortuner. Ook een benzinemotor met 156 pk staat op de lijst. De Fortuner kan gezien worden als de rivaal voor de Mitsubishi Pajero Sport, een op de L200 gebaseerde SUV die ook binnenkort wordt vervangen door een nieuwe generatie.

Bron: autoweek.nl

Laat wat van je horen