De Prius MPV op de beurs in Geneve

Toyota Prius V 2012 MPV

We kennen al de gewone Prius. En daar komt nu een variant bij. We onthullen vandaag op de Geneva Motor Show namelijk de Prius+. Dat is geen stationwagon, maar flinke MPV met een krachtige Full Hybrid aandrijflijn, 7 zitplaatsen én een lithium-ion batterij. .

Okay, wellicht heb je het idee dat je dit model eerder hebt gezien. De Prius+ is inderdaad verwant aan de in januari in Detroit gepresenteerde Prius V. Maar deze Europese versie heeft een compacter en lichter litium-ion batterij aan boord én een derde zitrij.

50% méér binnenruimte
De naam ‘Prius+’ doet vermoeden dat je in deze MPV extra veel ruimte krijgt. En dat klopt! De ruimte in het interieur groeide (ten opzichte van de normale Prius) met maar liefst de helft. Maar de Prius+ biedt je óók heel veel flexibiliteit. Zo zijn de stoelen op de tweede zitrij onafhankelijk van elkaar te verschuiven en in te klappen en kun je de derde zitrij in twee gelijke delen wegtoveren in de vloer.

Batterij lichter en compacter
Voor ons is de Prius+ het eerste volumemodel waarin we een lithium-ion batterij monteren. Ten opzichte van een even krachtige Nikkel-Metaalhydride batterij heeft zo’n ‘li-ion’ batterij twee voordelen: hij is lichter van gewicht en neemt minder ruimte in. Die laatste eigenschap stelde ons in staat om de batterij tussen de voorstoelen te plaatsen. En zo konden we een derde zitrij maken.

Standaard met keuze voor vier rijstanden
Net als alle onze andere Full Hybrids, kun je straks ook deze Prius MPV in vier verschillende standen rijden. Volledig elektrisch (EV) – en dus zonder verbruik van brandstof en zonder uitlaatgassen, in de spaarzame ECO modus, een krachtiger POWER modus of in een normale rijstand. Toch moet je nog even geduld hebben. Want we verwachten dat we de Prius+ niet voor medio volgend jaar de showroom in kunnen rijden. Tegen die tijd kunnen we je vertellen wat de auto gaat kosten en welke prestaties hij levert.

Bron: blog.toyota.nl

Laat wat van je horen