Basis sportwagen Toyota/BMW staat vast

De techneuten van Toyota en BMW zijn er uit hoe het platform van de toekomstige sportwagen van de twee merken eruit komt te zien. Daardoor ligt de ontwikkeling van de twee sportwagens op schema, zo geeft BMW aan.

 Wanneer de sportwagen op de markt moet komen, is door geen van de twee autobouwers al aangegeven. De basis is nu gelegd en het design staat grotendeels vast. Nu kunnen de twee merken de ontwikkeling voortzetten. De sportwagens vallen in de klasse van de middelgrote modellen, zo geven Toyota en BMW aan. Voor de Japanners betekent dat een model boven de huidige GT86. Binnen het BMW-programma moet de auto de Z4 vervangen.

Samenwerking

De gezamenlijke ontwikkeling van de sportwagens is één van de projecten van Toyota met BMW. De twee autobouwers kondigden in 2013 aan samen te werken op verschillende vlakken. Daarbij wordt ook gekeken naar het delen van hybride- en waterstoftechnologie. Daarnaast maken de Japanners al gebruik van Duitse dieselmotoren. Binnen de overeenkomst is afgesproken dat alleen Toyota van BMW’s expertise profiteert. Lexus mag geen gebruik maken van de BMW-techniek.

bron: telegraaf.nl Toyota en BMW sportwagen gaat van start

Laat wat van je horen