BAM: De nieuwe Toyota Hilux

WHO! Wat een prachtige wagen is het geworden. De nieuwe Toyota Hilux eerste echte foto’s zijn opgedoken. Voor het eerst in tien jaar presenteert Toyota weer een volledig nieuwe HiLux. In vergelijking met het huidige model is de auto met open laadbak breder en langer, maar volgens de fabrikant ook stiller en zuiniger. Toyota lanceert de nieuwkomer ook op de Europese markt.

Toyota Hilux Toyota HiluxFoto: Toyota
Toyota Hilux Toyota HiluxFoto: Toyota

Voor de nieuwste generatie, de achtste sinds 1968, heeft Toyota een compleet nieuw ladderchassis ontwikkeld dat voor een verbeterd rijgedrag op zowel onroad als offroad zorgt. De fabrikant claimt een beter stuurgevoel en een hoger comfortniveau. Als het om werken gaat, kan de HiLux een hoger laad- en trekgewicht aan. De HiLux kan nu met maximaal dik 1200 kg worden beladen en een aanhangwagen van maximaal 3.500 kg trekken.

Motorengamma

Door een vergrote tank (80 liter) is de actieradius toegenomen, terwijl ook de motoren aan brandstofconsumptie hebben ingeleverd. Met welke blokken de HiLux deze kant op komt, is nog niet bekend. De auto rolt met in ieder geval vier- en zescilinder benzine- en dieselmotoren de fabriek uit. Het gaat om een 2.7 viercilinder en 4.0 V6-benzine, zoals die ook in het bestaande model hangen en de 2.4 en 2.8 vierpitters. Alle motoren zijn leverbaar met een handbak en een automaat. Vierwielaandrijving behoort uiteraard tot de mogelijkheden.

 

Thailand

De nieuwe HiLux concurreert met modellen als de Nissan Navara, Ford Ranger, Volkswagen Amarok en de Mitsubishi L200. Van de HiLux zijn in de afgelopen 47 jaar 16 miljoen exemplaren verkocht. Toyota bouwt de Hilux in Thailand.

Europa

De levering van de HiLux start eind dit jaar ook in Europa, al zal Oost-Europa eerst de auto krijgen. Wanneer West-Europa, inclusief Nederland aan de beurt is, kan de woordvoerder nog niet aangeven

Bron: autovisie.nl

Laat wat van je horen