Bam! 3 Toyota wereldprimeurs

Toyota-Dear-Qin-Concept-sedan-front-three-quarters-1024x640

Mocht je in de periode van nu tot en met 2 mei in Peking zijn, loop dan eens binnen bij het China International Exhibition Center. Dan pak je mooi drie wereldprimeurs van Toyota mee.

Toyota Dear Qin hatchback - Toyotablog.nl

Prachtig land hoor, China. Maar foto’s van de Verboden Stad kennen we nu wel. Nee, beelden van de Dear Qin en de Yundong Shuangqingc, daar kun je pas mee thuiskomen (wel even op de uitspraak oefenen). Dit zijn de wereldprimeurs van Toyota op de Beijing Motor Show die nog tot 2 mei in de eerder genoemde evenementenhal plaatsvindt. Het gaat om unieke exemplaren, veel exclusiever wordt het dus niet.

De Yundong Shuangqingc is een studiemodel voor een hybride auto, die in 2015 alleen op de Chinese markt komt. Hij is voorzien van een benzine- en een elektromotor. De hybride unit is volledig in het Toyota onderzoekscentrum in Changshu ontwikkeld. De compactere Dear Qin is daarentegen een traditioneel aangedreven sedan of hatchback. Hij is bedoeld voor consumenten wereldwijd die voor de eerste keer een nieuwe auto willen aanschaffen. Volgend jaar moet de productieversie klaar zijn. Overigens is begin dit jaar de productie van de Prius in China gestart. 

Toyota Dear Qin sedan - Toyotablog.nl

Cursus Chinees

Overigens is de naam Yundong niet zomaar uit de lucht komen vallen. Het staat voor ‘bewegen op wolken’. Dat is de huidige slogan van Toyota in China, een van de sterkst groeiende automarkten ter wereld. Shuangqingc betekent zoiets als ‘dubbele ondersteuning’. Dat verwijst naar de hybride aandrijflijn. Nu we toch een kleine cursus Chinees aan het geven zijn: Qin betekent ‘lieve’. We willen dat heel veel consumenten de Dear Qin in hun armen sluiten. Lief hè?

bron en tekst: blog.toyota.nl

Laat wat van je horen