760 miljard Yen voor onderzoek bij Toyota

R&D Toyota

Toyota heeft meer en meer de focus op het ontwikkelen van nieuwe technieken, motoren en aandrijflijnen van auto’s. Lees hieronder waar precies Toyota dit allemaal aan uitgeeft en waarom!

Via blog.toyota.nl > We gaan nog meer geld, tijd en energie stoppen in Reseach & Development. R&D staat voor het  onderzoeken en (door)ontwikkelen van onder meer nieuwe technieken, motoren, aandrijflijnen en auto’s. Dat heeft Toyota Motor Corporation bekend gemaakt op een persconferentie in Tokyo.

Tijdens de persconferentie deed TMC uit de doeken wat de vooruitzichten zijn voor het huidige fiscale jaar. Dat fiscale jaar loopt in Japan altijd wat uit de pas: van april tot en met maart. Ondanks de natuurramp en de daaropvolgende leveringsproblemen, gaan we waarschijnlijk toch meer auto’s bouwen dan vorig jaar: zo’n 7,4 miljoen – een plus van zo’n 6%.

Extra geld gaat er naar R&D: zo’n 30 miljard Yen. Het totale onderzoeksbudget dat nu voor dit jaar is vrijgemaakt, is astronomisch. 760 miljard Yen. Inderdaad. Miljard.
Voor de iets minder snelle rekenaars: 760.000.000.000 Yen is iets meer dan 6,5 miljard euro. Uitgesmeerd over een heel jaar, komt dat bedrag neer op bijna 750.000 euro per uur. En dat 24 uur per dag, 365 dagen per jaar. Waar dat geld heen gaat? Onze R&D heeft de focus, het zal je niet verbazen, gericht op het ontwikkelen en uitwerken van technologieën om (auto)mobiliteit schoner, zuiniger en veiliger te maken.

Meer informatie over de persconferentie vind je trouwens hier: http://www.toyota-global.com/investors/financial_result/2012/

Bron: blog.toyota.nl

Laat wat van je horen