De Paris Motor Show 2016 opent zaterdag 1 oktober zijn deuren voor het publiek. Ook Toyota is aanwezig. En hoe! We liepen op de Toyota stand rond en kunnen je nu al haarfijn vertellen welk Toyota nieuws er te zien is.

Toyota GAZOO Racing maakt in Parijs zijn Europese debuut. Dit wordt kracht bijgezet door de aanwezigheid van de testauto van de Yaris WRC. Hiermee nemen we volgend jaar deel aan het FIA World Rally Championship (WRC). De 380 pk (!) Yaris WRC moet de glorietijden van Toyota in de rallysport doen herleven. Check deze 6 roemruchte rally Toyota’s maar!

5.000 loodzware testkilometers

De rallyuitvoering van de Yaris is de afgelopen tijd uitgebreid getest door onder meer Tommi Mäkinen, de WRC-veteraan die door Toyota President Akio Toyoda persoonlijk is aangetrokken als teambaas van Toyota’s rallyteam. De Yaris WRC kreeg niet minder dan 5.000 loodzware testkilometers voor zijn kiezen. Door onherbergzaam gebied in zowel Finland als Spanje en Portugal.

Wereldkampioen langeafstandsracen

Sinds 2012 doet Toyota GAZOO Racing mee in de hoofdklasse (LMP1) van het World Endurance Championship (WEC). In 2014 werd Toyota wereldkampioen. De belangrijkste race uit het kampioenschap is de 24 uur van Le Mans. Dit jaar reed Toyota lange tijd aan kop. De Toyota TS050 HYBRID die dit voor elkaar bokste staat in Parijs.

toyota_paris_motor_show

Toyota C-HR derde op Nürburgring

Toyota GAZOO Racing doet ook mee aan de 24 uur van de Nürburgring die elk jaar plaatsvindt op het gelijknamige Duitse circuit. Dit jaar verscheen Toyota aan de start met een onverwachte auto, namelijk de nieuwe Toyota C-HR. Deze Toyota C-HR Racing werd knap derde in zijn klasse, een bewijs van zijn dynamische rijeigenschappen. Het platform van de nieuwe Toyota C-HR kent een extra laag zwaartepunt voor een extra sportieve wegligging.

Akio Toyoda fervent raceliefhebber

Het raceprogramma van Toyota GAZOO Racing krijgt enthousiaste bijval van Toyota President Akio Toyoda. De topman is een fervent raceliefhebber en zelf regelmatig op het circuit te vinden. En niet alleen als enthousiast toeschouwer, maar ook als gedreven autocoureur achter het stuur van een van de auto’s van Toyota GAZOO Racing. Racen dwingt tot innovatie, waarvan uiteindelijk ook de productieauto’s van Toyota profiteren, aldus Akio Toyoda.

toyota_paris_motor_show

Europees debuut voor Prius Plug-in Hybrid

De raceauto’s van Toyota GAZOO Racing staan op de Paris Motor Show zij aan zij met andere Toyota primeurs. Bijvoorbeeld de nieuwe Prius Plug-in Hybrid die in de lichtstad zijn Europese publieksdebuut maakt. Dankzij zijn krachtige 8,8 kWh lithium-ion batterij kan de Prius Plug-in Hybrid tot circa 50 kilometer volledig elektrisch rijden. Zijn CO2-uitstoot van slechts 22 gr/km gemiddeld (op basis van voorlopige homologatie) behoort tot de laagste in zijn klasse. De Prius Plug-in Hybrid is al te bestellen en leverbaar vanaf 34.495 euro.

Toyota C-HR vanbuiten en vanbinnen te zien

De nieuwe Toyota C-HR is in Parijs voor het publiek voor het eerst volledig te ontdekken. Dat wil zeggen: zowel het onderscheidende coupédesign van het exterieur als het vernieuwende interieurdesign met stijlvolle materialen. De uitdagend gestileerde Toyota C-HR is leverbaar als efficiënte Hybrid of met een 1.2 turbobenzinemotor. De actieve veiligheidssystemen van Toyota Safety Sense, waaronder een Pre-Collision System, zijn standaard. De Toyota C-HR is leverbaar vanaf 24.495 euro.

toyota_paris_motor_show

Toyota FCV PLUS is energiecentrale

Een Europese première is er ook voor de Toyota FCV PLUS. De concept voor een toekomstige brandstofcelauto kan energie leveren aan de woning van zijn eigenaar of de lokale gemeenschap. Uiteraard kan de FCV PLUS ook de weg op waar hij zonder enige schadelijke uitstoot zijn inzittenden van A naar B brengt.

De Toyota stand op de Paris Motor Show 2016 is te bezoeken vanaf zaterdag 1 tot en met zondag 16 oktober 2016 in Hal 4 van het beursgebouw.

bron: blog.toyota.nl

Laat wat van je horen