Toyota ProAce maakt het kwartet vol

ProAce bestelbus Toyota

Toyota heeft een nieuwe besteller aan z’n bedrijfswagenaanbod toegevoegd: de ProAce. Het busje is een nagenoeg exacte kopie van de Peugeot Expert.

En de Expert is weer zo goed als identiek aan de Citroën Jumpy en Fiat Scudo. Dit uit 2007 stammende drietal krijgt er een ‘Japans’ broertje bij in de vorm van de Toyota ProAce. De nieuweling maakt onderdeel  uit van het nog jonge samenwerkingsverband dat Toyota heeft met PSA (Peugeot en Citroën) op bedrijfswagengebied.    

De ProAce is leverbaar in twee lengtes en twee hoogtes, met laadruimte tussen de 5 en 7 kubieke meter, afhankelijk van de configuratie; met of zonder zijruiten en met of zonder tweede zitrij. Het laadvermogen bedraagt maximaal 1.200 kilogram en je mag er een vrachtje tot twee ton achter hangen. Je kunt kiezen voor twee schuifdeuren aan de zijkant en aan de achterkant is de laadruimte toegankelijk via een grote, naar boven scharnierende klep of twee deuren die in een hoek van 270 graden kunnen openen. Bij de motoren is er keuze uit een 1,6-liter diesel van 90 pk of een 2.0 diesel van 125 of 160 pk.

De Toyota ProAce zal waarschijnlijk in het voorjaar leverbaar worden maar op dit moment kan de importeur nog geen informatie verstrekken over de introductiedatum, specificaties en/of prijzen.

bron: autoweek.nl

Laat wat van je horen