“Toyota-sportauto heet Celica”

Toyota_FT-86_II_Concept-450

via autoweek.nl > De spanning rond de komst van de nieuwe achterwielaangedreven sportauto van Toyota neemt toe. Het nieuwste gerucht is dat de naam Celica daarvoor wordt afgestoft.

We wachten in spanning op de komst van de nieuwe sportauto van Toyota. Die kennen we in conceptvorm als FT-86. Ook weten we inmiddels hoe hij er uit ziet en dankzij de spionagevideo’s zelfs hoe hij klinkt. Alleen de definitieve naam is nog een goedbewaard geheim. Volgens geruchten op het internet moet de nieuwe Toyota weer Celica gaan heten – net als de sportcoupés van weleer.

“Van dat nieuwe model is ons nog helemaal niets bekend,” vertelt de woordvoerder van Toyota. “In elk geval kun je ervan uitgaan dat hij geen FT-86 gaat heten – FT staat daarbij namelijk voor Future Toyota.” Het getal in de type-aanduiding is een verwijzing naar de beroemde AE86, een achterwielaangedreven coupé die in Japan eenzelfde status heeft als driftauto als bij ons bijvoorbeeld een BMW E30 of een Alfa 75. Die magische klank ontbreekt bij ons. “Je ziet ook bij andere Toyota’s dat die in verschillende landen andere typenamen hebben. Misschien doen ze dat bij deze ook.”

Dat de naam Celica wordt heringevoerd, lijkt hem sterk. “De afgelopen jaren heeft Toyota juist veel oude typenamen geschrapt. Het zou dus vreemd zijn als er nu weer een oude naam terugkomt, maar we weten het dus nog niet.”

Volgens eerder berichten zou de nieuwe sportcoupé rond de helft van het volgende jaar bij de dealers moeten staan. “Maar dat moeten we ook allemaal nog maar even zien, door de toestand in Japan.” In elk geval staat bij de importeur in Raamsdonkveer de champagne al koud: “wat mij betreft kan –ie niet snel genoeg komen.”

Bron: autoweek.nl

Laat wat van je horen