Toyota Camry TRD & Avalon TRD

Toyota presenteert later deze maand sportieve TRD-versies van zowel de Camry als van diens grotere Avalon-broer. Op Facebook laat de Noord-Amerikaanse tak van Toyota alvast een video zien waarin het tweetal in de spotlight wordt gezet.

Eerder deze maand liet Toyota middels een teaserafbeelding weten dat tijdens de Los Angeles Auto Show sportieve TRD-smaken van de Camry en van de Avalon presenteert. In een promotievideo wordt het doek letterlijk van het tweetal getrokken, al moeten we op de exacte specificaties nog even wachten. 

De TRD-modellen van zowel de Camry als Avalon zijn door door Toyota Racing Development aangepakte versies die niet direct als hardcore sportsedans gepositioneerd worden. Verwacht geen vermogens van rond de 500 pk, maar dat lijkt ook nergens voor nodig. Toyota’s TRD-afdeling geeft de auto’s ongetwijfeld een krachtigere versie van de 300 pk en 360 Nm sterke 3.5 liter zescilinders die het in beide modellen levert. Verwacht zaken als een directere gasrespons, een directere stuurinrichting, een sportonderstel en diverse optische aanpassingen. We kunnen het spoilerwerk, de wielen, de rode biesjes en de sportstoelen in dit nieuwe tweetal in ieder geval al zien.

 

Camry and Avalon #TRD are Taking Over!

Tomorrow is #TRDtakeover day! Follow us to see the new #Camry & #Avalon #TRD & exclusive content from our drivers

Geplaatst door Toyota USA op Maandag 12 november 2018

bron: autoweek.nl

Laat wat van je horen