Toyota stort zich toch op de compacte turbomotor

Toyota sort zich op de compacte turbo motor

Toyota mag zich dan als hét hybridemerk profileren, het merk is zeker de conventionele aandrijflijn met verbrandingsmotor niet vergeten. In de komende jaren gaat Toyota namelijk ook op de downsizetoer. Dat meldt het Amerikaanse AutoWeek. In een gesprek met dit magazine zegt Takeshi Uchiyamada, vice president R&D bij Toyota: “De komende vijf jaar ligt de nadruk op downsizing en het gebruik van turbo’s.

Ook gaan we werken met directe brandstofinspuiting”. De plannen zijn vooral voor de kleinere auto’s in het gamma, maar ook bijvoorbeeld de Amerikaanse Camry krijgt volgens Uchiyamada de beschikking over downsizemotoren. In het verleden presenteerde Toyota de 1,3-liter viercilinder met 100 pk als een eigen visie op de downsizemotor. Nu de concurrentie massaal blijft inzetten op de turbomotor, haalt het Japanse merk dus uiteindelijk bakzeil.
De hybride heeft uiteraard nog steeds een zeer belangrijke plek in de toekomstplannen van Toyota. De komende twee jaar presenteert het merk 11 nieuwe hybrides. Vier daarvan zijn vernieuwde versies van bestaande modellen, zeven zijn geheel nieuw. In maart kunnen we bijvoorbeeld kennismaken met de Lexus CT 200h, de eerste wegenbelastingvrije auto in het premium C-segment. In 2015 verwacht Toyota jaarlijks één miljoen hybrides te verkopen. In 2009 was dat nog 530.000 stuks.

Bron: autoweek.nl

Laat wat van je horen

*