Scherper en hipper! Nieuwe Toyota Aygo

De drieling was bijna compleet, want het was nog even wachten op de Aygo. Inmiddels is ook die stadsrakker vrijgegeven. De Aygo is vooral scherper gelijnd en hipper dan voorheen. Met dit super strak design zal deze Aygo wederom de leiding nemen van de 3.


Toyota AygoFoto: Toyota
Toyota AygoFoto: Toyota
Toyota AygoFoto: Toyota
Toyota AygoFoto: Toyota
Toyota AygoFoto: Toyota
Toyota AygoFoto: Toyota

De A-segmenter is ten opzichte van zijn voorganger 25 mm langer, wat het totaal brengt op 3.455 mm. De dakhoogte nam met 5 cm af. De bagageruimte bedraagt 168 liter, maar met het verwijderen van de hoedenplank is 196 liter (tot aan het dak) beschikbaar. Identiek dus aan de C1 en 108.

X-vorm

Belangrijk onderdeel in het design van de Aygo is de X-vorm aan de voorzijde. Deze X kan in de kleuren rood, blauw, zwart, grijs, zilver en wit geleverd worden. Ook de onderste rand van de grille en de diffuser zijn in een afwijkende tint leverbaar. Binnenin gaat het personaliseren door, want daar zijn de panelen rondom het stuurwiel, de versnellingspook, ventilatieroosters en de middenconsole in een andere kleur te leveren. De panelen zijn bovendien omwisselbaar, zodat je ook na aankoop nog het een en ander kan wijzigen. Ook zijn sommige carrosseriedelen vervangbaar voor exemplaren in een andere kleur.

MirrorLink

Op het dashboard prijkt net zoals bij de 108 en C1, afhankelijk van de gekozen versie, een 7 inch kleurenscherm: x-touch. Het scherm heeft Bluetooth-connectiviteit, radio en een AUX- en USB-aansluiting. Verder functioneert het scherm als weergave voor de optionele achteruitrijcamera en geïntegreerde navigatie. Net als bij de C1 en 108 heeft het scherm ook een MirrorLink-functie waarbij het multimediascherm het display van je smartphone kopieert. Zo kun je de telefoon bedienen zonder het toestel in je hand te houden.

Een benzinemotor

De standaardversie van de Aygo, de Aygo x, krijgt standaard zes airbags, stabiliteitscontrole, tractiecontrole en meer. Voor het eerst is de Aygo leverbaar met een stoffen canvasdak (x-wave). Deze uitvoering is verder voorzien van 15 inch lichtmetaal en een deels lederen interieur. In tegenstelling tot de C1 en 108 levert Toyota de Aygo met slechts een benzinemotor: een 69 pk/85 Nm sterke 1.0 VVT-i driecilinder. Medio juli staat de nieuwe Aygo bij de dealer. Prijzen volgen op later termijn.

Bron: telegraaf.nl

Laat wat van je horen