Nieuwe Toyota Aygo 2014 rijdt al rond!

Aanschouw hier de allereerste beelden van de nieuwe Toyota Aygo 2014. Na een facelift in 2012 is de Japanse versie van de welbekende drieling ook aan vervanging toe en met die opvolger is Toyota nu aan het testen. Onze spionagefotograaf kreeg hem als eerste voor zijn telelens.

Hoewel er nog heel weinig te zien is aan deze Aygo, lijken de afmetingen van het nieuwe model niet veel te veranderen ten opzichte van de huidige. Ook de wielbasis blijft nagenoeg gelijk. We vermoeden dan ook dat additionele binnenruimte geen hoge prioriteit had. Het enige dat we dan wél kunnen zien is de positie van de achterlichten; deze lijken ietwat hoger geplaatst te zijn.

Nieuwe broertjes?

Of dit bij zijn directe familieleden, de Peugeot 107 en de Citroën C1, tevens het geval zal zijn is momenteel nog onduidelijk. Er gaan geruchten dat General Motors de gesprekken met PSA rond een nieuwe samenwerking rondom de bekende drieling heeft afgebroken. En dat zou betekenen dat de Fransen op zoek moeten naar een nieuwe partner of een eigen model zullen moeten ontwikkelen. Maar dit blijven voorlopig nog geruchten, het is goed mogelijk dat beide partijen ook deze generatie opnieuw samenwerken.

A-segment

Terug naar de Aygo. We verwachten dat ook deze tweede generatie een dieselmotor moet missen. De Japanners zullen zich richten op een zuinige benzinemotor, al heerst er nog onduidelijk over welke krachtbron er dienst gaat doen. De huidige 1.0 liter driecilinder zou een update kunnen krijgen, maar wellicht tovert Toyota wel een tweecilinder met turbo uit de hoge hoed. Of er, net als bij de Volkswagen up!, ook een variant met aandrijving op elektriciteit of aardgas komt is nog niet duidelijk, maar Toyota heeft in ieder geval de (hybride) techniek in huis. Dat de Japanner flink aan de bak moeten is duidelijk. De VAG-groep, die met de Volkswagen up!, de Seat Mii en de Skoda Citigo een ijzersterk trio in handen heeft, moet worden verslagen. En dat is een hele klus.

Bron: autowereld.com

Reacties

 1. Van de VAG groep win je het nooit op een eerlijke manier dat is nl het enorm grote verschil tussen deze toch 2 aziatisch merken!

 2. Vag is bagger. De up slecht kaal duur meestal in (ver)huur. New Hyundai i10 in Frankfurt en Kia Picanto binnenkort ook. Vag is oneerlijk arrogant aso volk met groot heids waanzin!

 3. De amerikanen zijn ook zo overheersend maar echt waar de echte duitser is echt anders.
  Maar je hebt maar 1 merk wat ooit echt tot op de bodem echt puur duits was en dat was…………….Opel.
  Mercedes is joods
  Bmw is joods
  Vw, audi, porsche het is puur joods
  Maar er zijn nog veel meer merken joods zoals Chevrolet een zwitserse jood.
  Die zijn geluk ging beproeven in de Usa.

  Dus echt origineel zijn de duitse merken nooit geweest alle techniek is van joodse uitvinders want de fanse jood Rudolf Diesel uitvinder van de dieselmotor, Otto is een joodse uitvinder, joseph Ganz uitvinder bedenker van de Volkswagen Kever was een hongaarse jood, siegfried marcus de uitvinder van de allereerste auto met verbrandingsmotor in 1870!
  Robert Bosch groep is een joods bedrijf.

  Kortom wij worden massaal voor de gek gehouden en belangrijker nog we geloven er in en zijn er trots op ook.
  Wij zeggen zulke slappe janussen geloven dus ook in sneeuwitje en de 7 dwergen hahaha

 4. Is het al bekend wanneer de nieuwe Aygo wordt gepresenteerd.

  Er gaan geruchten rond dat de AYGO eind dit jaar wordt gepresenteerd en vanaf maart 2014 bij de dealer staat.

  Weet iemand misschien al meer?

Laat wat van je horen