De nieuwe Toyota Aygo 2014 (teaser)

Eindelijk zijn daar de eerste foto’s van de nieuwe Toyota Aygo 2014. Toyota heeft nu besloten ook de nieuwe Aygo te laten zien, maar de kleine Japanner blijft nog grotendeels in de schaduw staan.

We moeten het namelijk nog met deze ene openingsfoto doen, waardoor we al wel een idee krijgen van het nieuwe neusje van de auto. Een teaservideo geeft nog wat meer flitsen van de Aygo prijs, maar ook hierin wil Toyota nog niet de complete auto laten zien.

Wel zien we in de video een schets van het interieur, die een centrale teller toont, en een informatiedisplay boven in de middenconsole. Uit een detailfoto maken we ook op dat de Aygo hoog geplaatste achterlichten krijgt.

Is er dan een persbericht met uitgebreide informatie? Je raadt het al, ook dat is er niet. Qua techniek houden we nog even een slag om de arm: het is nog even de vraag of de Aygo naast z’n platform ook de motor deelt met de Peugeot 108.

De 108 heeft immers een PSA-blok onder de motorkap, terwijl de 107 en de eerste Aygo juist een blok van Japanse origine hadden. In verband met kostenbesparingen lijkt het ons logisch dat Toyota ditmaal ook voor Franse motoren kiest.

We komen meer te weten over de nieuwe Toyota Aygo in de aanloop naar de salon van Genève. Op 4 maart is de persdag.

Bron: autoweek.nl Meer info en foto’s op www.autoweek.nl

 

Laat wat van je horen