De nieuwe Aygo 2012 officieel. Mooier en goedkoper!

Nieuwe Toyota aygo 2012

De nieuwe aygo is klaar voor 2012 en staat zo te glimmen bij de dealers. De voorzijde van de Aygo heeft voortaan een trapeziumvormige grille. Vanaf de Aspiration behoren twee smalle strips met led-dagrijverlichting tot de standaarduitrusting. Binnenin heeft het dashboard voortaan een donkergrijze kleur. Het audiosysteem is nieuw en bevat vanaf de Aspiration ondersteuning voor Bluetooth en USB.

Ook motorisch is de Aygo aangepakt. De 1,0-liter driecilinder heeft nog steeds een vermogen van 68 pk, maar het gemiddeld verbruik is voortaan 4,3 liter per 100 kilometer. Dat komt neer op een CO2-uitstoot van 99 g/km.

 

Knaloranje

De Aygo wordt leverbaar in vijf uitvoeringen: de Access, Comfort, Comfort Orange, Aspiration en de Dynamic Orange. Van de vijf versies springen de Orange-uitvoeringen letterlijk en figuurlijk het meest in het oog; ze zijn in de knaloranje metallic kleur ‘Tabasco Orange’ gespoten en voorzien van oranje ringen rondom onder meer de toerenteller (standaard in de Dynamic Orange) en de openingen van de luchtventilatie.

Wie de oranje lak iets te veel van het goede vindt, kiest voor een zwarte of grijze lak. Wel behoudt de auto dan oranje buitenspiegels en deurgrepen. Bovendien heeft de Dynamic Orange standaard oranje/zwarte stoelbekleding.

Goed nieuws voor de geïnteresseerden: de Toyota Aygo wordt goedkoper. De auto staat vanaf maart bij de dealers en heeft dan een vanafprijs van 7.990 euro. De Aygo beleeft overigens z’n publieksdebuut op de Autosalon van Brussel.

Bron: autoweek.nl

Reacties

 1. nog meer toyota nieuws zegt

  hierbij dit kwam ik tegen op blog.toyota.nl
  De Aygo heeft een verjongingskuur ondergaan. Niet alleen is het uiterlijk en interieur opgefrist, ook is ‘ie stille, zuiniger én scherper sturend geworden. Bovendien zit ‘ie royaler in zijn uitrusting én is de vanafprijs gezakt naar € 7.990. Wie de Aygo in het echt wil zien, moet nog even tot maart geduld hebben – of naar de Autosalon van Brussel gaan, die halverwege deze maand begint.

  Van ons succesmodel werden in Nederland de afgelopen twaalf maanden meer dan 15.000 stuks verkocht. De verjongingskuur die de Aygo ondergaat is dan ook subtiel. Het front wordt nu gedomineerd door de nieuwe trapezium grille met daarin – vanaf de Aygo Aspiration – twee smalle strips met LED dagrijverlichting. Binnenin valt de nieuwe, donkergrijze kleur van het dashboard op, net als het nieuw vormgegeven stuur en het nieuwe audiosysteem, dat vanaf de Aspiration is voorzien van onder meer Bluetooth® en een USB/iPod-aansluiting.

  Onderhuids zijn de aanpassingen aan de wielophanging en de motor het duidelijkst merkbaar. Daardoor rijdt de Aygo niet alleen iets strakker en stiller, maar ook nóg iets zuiniger. Het gemiddeld ECE-verbruik van de handgeschakelde versie komt uit op 4.3l/100 km. De CO2-uitstoot duikt daardoor ook naar de 99 gr/km. Dat houdt de nieuwe Aygo ook na 1 juli wegenbelastingvrij tot 2014.

  De Aygo wordt leverbaar in vijf uitvoeringen: de Access, Comfort, Comfort Orange, Aspiration en de Dynamic Orange. Van de vijf versies springen de Orange-uitvoeringen letterlijk en figuurlijk het meest in het oog; ze zijn in de knaloranje metallic kleur ‘Tabasco Orange’ gespoten en voorzien van oranje ringen rondom onder meer de toerenteller (standaard in de Dynamic Orange) en de openingen van de luchtventilatie. Wie de oranje lak iets te veel van het goede vindt, kiest voor een zwarte of grijze lak. Wel behoudt de auto dan kekke oranje buitenspiegels en deurgrepen. Bovendien heeft de Dynamic Orange standaard oranje/zwarte stoelbekleding.

 2. Hopeplijk past het nieuwe audiosysteem ook in de “oudere” AYGO.

 3. Leuke topper zegt

  Leuke binnenkomer

 4. Waarom nu weer weinig keus in de kleuren, kijk eens bij Suzuki wat een keus in de kleuren, jammer

 5. Hoe zit het met de oude klachten over lekkages etc. zijn die nu aangepakt?

Laat wat van je horen