Toyota bouwt weer op volle kracht auto’s

Via blog.toyota.nl > Goed nieuws voor iedereen die een nieuwe Toyota heeft besteld of wil bestellen. De fabrieken in het Verenigd Koninkrijk (2 stuks), Turkije en Polen draaien vanaf 1 juni 2011 weer op volle toeren. Net als die in Frankrijk. En dat is eerder dan verwacht. Dit betekent dat de levertijden van de in Europa gebouwde Toyota’s sneller zullen terugkomen op het oude niveau.

Als gevolg van de aardbeving van afgelopen maart, moest Toyota de productie van auto’s in haar vijf Europese locaties terugschroeven. De aanvoer van onderdelen uit Japan verliep namelijk stroef. En ook al ging het om slechts een zéér beperkt aantal onderdelen; als één moertje niet aanwezig is, ligt wel de hele productie stil…

Begin deze maand werd nog verwacht dat de fabrieken wat langer op halve kracht zouden blijven te draaien. Maar dankzij het harde werken van onze toeleveranciers, is het nu al weer mogelijk om op 1 juni voluit te produceren. De fabriek in Frankrijk opereert sinds begin vorige week alweer op het oude niveau. Ook de Japanse fabrieken zullen waarschijnlijk eerder dan verwacht hun productie weer opschalen.

Productie motor in autofabriek

Toyota produceert in het Verenigd Koninkrijk de Avensis, de Auris en de Full Hybrid Auris. Van de productieband in de Turkse fabriek rollen de Auris en de Verso, terwijl Poolse Toyota-medewerkers motoren maken voor Toyota’s. De Yaris komt uit de fabriek in Frankrijk. In Nederland worden van elke vier verkochte Toyota’s, er zo’n drie in Europa gebouwd.

Bron: blog.toyota.nl

Reacties

 1. De wereldwijde productie van het Toyota concern begint alweer op stoom te komen. Hieronder tref je een overzicht aan van de levertijden van auto’s, zoals we die vandaag kunnen inschatten. Natuurlijk kan het zijn dat in jouw specifieke geval de levertijd afwijkt. Zie de opsomming hieronder dan ook als een richtsnoer.

  Aygo: Goede beschikbaarheid. Meeste uitvoeringen zijn binnen 1 week tot 1 maand leverbaar. Heb je een bijzondere wens, dan komt je Aygo in juli.
  Yaris: Goede beschikbaarheid.
  Verso-S: Door de vele enthousiaste verhalen over ons nieuwe model, is de levertijd helaas opgelopen naar het einde van dit jaar.
  Auris Full Hybrid: Goede beschikbaarheid. Voor speciale bestellingen is de levertijd tussen de 2 en 4 maanden.
  Verso: Afhankelijk van de gekozen versie en uitvoering tussen de 6 weken en 3 à 4 maanden.
  Avensis: Afhankelijk van de gekozen versie en uitvoering tussen de 6 weken en 3 à 4 maanden.
  Prius: Goede beschikbaarheid van de gangbare uitvoeringen. Auto’s die speciaal moeten worden gebouwd, worden in oktober geleverd.
  RAV4: Goede beschikbaarheid van de gangbare uitvoeringen. Auto’s die speciaal moeten worden gebouwd, worden in oktober geleverd.

  Mochten er veranderingen optreden in de levertijden, dan laten we je dat natuurlijk zo snel mogelijk weten via dit blog. Voor de levertijd van jouw specifieke auto, kun je het beste even contact opnemen met je dealer.

Laat wat van je horen