Toyota Avensis Wagon naar Japanse markt

Toyota Avensis 2012 Japan

De Europese modellen van de Japanse merken vallen in het thuisland steeds meer in de smaak. Eerder zagen we al de Europese Honda Civic Type-R de oversteek naar Japan maken, nu gaat ook de Avensis Wagon op de boot naar Japan.

Het gaat om de Toyota Avensis Wagon met 2,0-liter benzinemotor en CVT-automaat. Toyota meldt de Avensis naar Japan te halen vanwege ‘de toegenomen vraag naar Europees design en Europese techniek in Japan’. Om grote aantallen gaat het vooralsnog niet: vanaf juli zullen maandelijks ongeveer 750 Avensis Wagons hun weg naar Japan vinden.

De Avensis rolt alleen van de band in de Toyota-fabriek in het Engelse Derbyshire. Momenteel exporteert de fabriek de Avensis al naar 47 verschillende landen. Vorig jaar verkocht Toyota in ons land 2.585 exemplaren van de Avensis. Dit jaar staat de teller tot nu toe op 1.045 stuks.

Bron en tekst autoweek.nl

Reacties

 1. A van Hurck zegt

  Ook al wordt het door Toyota dealers ontkend, het blijkt dat na enig internet speurwerk ( de Ned / Duits Toyota klachtensites) meerdere van deze klachten voorkomen.
  Wij zijn ruim een jaar eigenaar van een nieuwe Avensis 2.0 CVT en ontevreden over het rijgedrag van de auto.
  Van nieuw af aan trekt de auto naar rechts en is in totaal 5.5 week bij de garage geweest.
  De auto trekt na 7 x uitlijnen en een nieuwe rechter draagarm nog steeds naar rechts en is volgens de Toyota configuratie goed.
  de praktijk wijst echter anders uit.
  Toyota verzwijgt dat de auto gevoelig is voor een hellend wegdek en ook zijwind gevoelig is.
  Naar blijkt zijn er dus meerdere Avensis rijders die deze klacht kennen.
  Bij een van de Avensis rijders is na 90000 km de auto omgeruild voor een nieuwe. ( dat is pas Service).

 2. Huub van Lieshout zegt

  mijn Prius van 2011 trekt ook lichtjes naar rechts. is uitgelijnd ,maar dat stond goed,en wielen verwisseld van achter naar voor. geen resultaat . nu maar zien wat er nog te proberen valt. Wie weet raad ?

Laat wat van je horen