Toyota Avensis: race-concurrentie uit onverwachte hoek!

Stel: je mag 1 Toyota van nu kiezen om mee het circuit op te gaan; welke kies je? De GT86 zeg je? Zeker weten? Want de Avensis is wellicht een slimmere keuze. Dat leggen we graag even uit.

Avensis: de slimmere keuze

De Toyota Avensis is vanuit verschillende invalshoeken de slimmere keuze. Zakelijk vanwege zijn hoge comfort, zuinige motoren en representatieve design. En particulier vanwege zijn ruimte, hoge restwaarde en mooie lijnen. Maar ook raceteams hebben aan de Avensis een slimmere auto. Kijk maar naar Speedworks Motorsport. Dit raceteam doet mee aan het Britse toerwagenkampioenschap, BTCC. En onlangs heeft het de auto onthuld waarmee het wil winnen, een Toyota Avensis!

Nieuwste generatie Avensis

Het kampioenschap moet nog beginnen. Vandaar dat de Avensis op de beelden nog gecamoufleerd is. De openingsrace is in het weekend van 1 en 2 april 2017 op Brands Hatch, een racecircuit in Kent. Zoals je aan de neus kunt zien, is de Avensis van Speedworks Motorsport gebaseerd op de nieuwste generatie Avensis. “Vorig jaar was ons beste seizoen tot nu toe”, zegt Christian Dick van Speedworks Motorsport. “En we kunnen niet wachten om dit succes komend seizoen met de nieuwe Avensis verder uit te bouwen.”

Avensis heeft veel potentie als raceauto

De gelukkige man die achter het stuur van de race-Avensis mag kruipen, is Tom Ingram (foto boven). “Als de Avensis ook maar half zo snel is als hij eruit ziet, zitten we gebakken”, aldus het 23-jarige racetalent glimlachend. “Op papier is er heel veel veranderd. Ik ben benieuwd hoe dit in de praktijk, op het circuit uitpakt. Ik kan niet wachten de baan op te gaan! De Avensis heeft nog heel veel potentie als raceauto.”

Avensis: het overwegen waard

De Toyota Avensis kom je helaas niet op Nederlandse circuits tegen. Nog niet in ieder geval. Wie weet als het Nederlandse toerwagenkampioenschap (DTCC) nieuw leven wordt ingeblazen. Onze Avensis is er in ieder geval klaar voor. Wellicht niet de eerste Toyota waaraan je denkt als je het circuit op moet, maar zoals je ziet beslist het overwegen waard. Race-concurrentie uit onverwachte hoek!

bron: blog.toyota.nl

Laat wat van je horen