Toyota Avensis in racetenue

Toyota Avensis in BTCC - Toyotablog.nl

 

De Toyota Avensis is een auto met vele gezichten. Je kunt hem gebruiken als representatieve zakenauto, maar bijvoorbeeld ook als superpraktische familieauto. En dan kun je ook nog deelnemen aan een toerwagenkampioenschap om maar wat te noemen …

De Avensis op het circuit? Ja, waarom niet. In Groot-Brittannië doen ze het ook. Niet dat dit zaligmakend is, maar toch: het kan. De Avensis is in Engeland een van de deelnemers aan het British Touring Car Championship (BTCC). Deze raceklasse is vergelijkbaar met het WTCC, het World Touring Car Championship.

In het BTCC/WTCC verschijnen op het eerste oog doodnormale personenwagens aan de start. Auto’s die je op een druilerige maandagochtend in de file op de snelweg ziet staan. Voor de raceklassen zijn ze echter wel ‘een klein beetje’ aangepast. Het vermogen van de motoren wordt in het geval van het BTCC bijvoorbeeld opgeschroefd tot 300 pk. Meer mag volgens de regels niet.

Toyota Avensis in BTCC - Toyotablog.nl

De Avensis in racetenue doet het in het BTCC niet bepaald onverdienstelijk. Eergisteren nog behaalde coureur Frank Wrathall in zijn Avensis zelfs een podiumplaats! De 25-jarige Brit stuurde zijn oranje/zwart gekleurde Avensis op het circuit van Thruxton naar de derde eindtijd. Proficiat!

Het BTCC levert spectaculaire beelden op. Ook van de Avensis. En dankzij YouTube kan je hiervan genieten. Zo kun je er zelf getuige van zijn dat de Avensis inderdaad een auto met vele gezichten is.

Laat wat van je horen