Nieuwe Toyota Avensis 2015 model gespot

Eindelijk komt er weer wat reuring in het D-segment. Hier zie je de volgende generatie Toyota Avensis rijden, die, geheel gecamoufleerd, wordt klaargestoomd voor een marktintroductie eind 2015, begin 2016.

De Toyota Avensis van de huidige generatie loopt alweer mee sinds 2009, al kreeg hij in 2012 een geheel aangepast front. Destijds spraken de Japanners van de grootste tussentijdse wijzigingen ooit op een Toyota. In 2015 is het na 6 jaar tijd voor een compleet nieuw model, en daarmee is de levenscyclus van de huidige net zo lang als die van de tweede generatie Avensis, die voor Toyota de kar in het D-segment moest trekken van 2003 tot 2009.

Tijd voor nummer vier dus. We zien alleen de Wagon, de sedan is nog niet gespot, maar reken erop dat ook die carrosserievariant van de partij zal zijn. En we zetten ook in op van BMW afkomstige diesels, de 1,6-liter D-4D zit al in de Verso en die 112 pk sterke diesel kan natuurlijk prima dienstdoen in de Avensis.

Het merk werkt aan een nieuwe generatie drie- en viercilinders met een inhoud van respectievelijk 1,0 en 1,3 liter. Beide zullen flink krachtiger zijn dan de huidige krachtbronnen met die inhoud, maar voor de Avensis zullen ze waarschijnlijk te licht bevonden worden. De 1,6-liter en 1,8-liter van de huidige generatie zijn daarom de eerst aangewezen motoren.

Dit exemplaar is betrapt bij testwerk in Zuid-Europa.

Bron: Autoweek.nl

Laat wat van je horen