Meer details: Avensis met nieuwe diesel in 20% bijtelling

Toyota gaat met de nieuwe Avensis zich compleet richten op de leaserijder. Volle uitrusting, nieuwe opties en een lage bijtelling van 20%.  Toyota heeft de Avensis grondig aangescherpt. We weten nu meer technische aspecten over de vernieuwde Japanse D-segmenter.

Net als bij de zojuist van extra informatie voorziene Auris, kregen we van Toyota van de gefacelifte Avensis in eerste instantie ook slechts een klein brokje informatie. We kunnen nu meer melden over de technische wijzigingen van de aangepakte Avensis.

Net als de Auris krijgt ook de Avensis – naast een nieuwe snoet – de beschikking over Toyota Safety Sense. Dat betekent dat ook Toyota’s D-segmenter zaken als Pre-Collision System, Lane Departure Alert, Auto High Beam en Road Sign Assist krijgt.

Interessanter is de komst van een nieuwe, 112 pk sterke 1.6-liter D-4D dieselmotor. Een exact verbruik krijgen we nog niet, wel weten we dat hij goed is voor 20% bijtelling. Standaard is-ie gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak.

Ook het interieur wordt naar een hoger niveau getild. Dankzij dikkere geluidsabsorberende materialen wordt het geluidsniveau teruggedrongen en er zijn nieuwe bekledingsstoffen leverbaar. Vanaf de Aspiration krijgt de Avensis bovendien een 4,2-inch kleurendisplay mee in het instrumentarium. Op de middenconsole vinden we een fors 8-inch metend touchscreen.

Bron: autoweek.nl

Laat wat van je horen