Eerste foto’s facelift Toyota Avensis 2011

Avensis 2011 / 2012  facelift new model

Via Autoweek> Toyota’s worden zelden of nooit voortijdig ongecamoufleerd gespot. Zijn de testrijders van deze Toyota’s Avensis daarom wat laks geworden? Hoe het ook zij, wij kunnen de gefacelifte Avensis nu zonder camouflage op de site laten zien!

Wij danken de oplettendheid van Bart Graafstal. Hij meldt ons: “We waren in de buurt van Cannes, toen ik deze auto’s zag. De sedan en de wagon vielen mij op, omdat ze weggestopt waren aan het einde van een doodlopend straatje. Mijn buurman heeft een Avensis, en dus zag ik meteen dat deze auto’s anders waren.”

Dat klopt helemaal, we hebben hier inderdaad te maken met een facelift. Het nieuwe front heeft trekken van dat van de Yaris gekregen. Daarmee houdt Toyota woord, want het Japanse merk meldde bij de introductie van die auto dat de Yaris als eerste de nieuwe Toyota-designtaal liet zien. Aan de achterzijde valt op dat Toyota de achterlichtunits heeft gewijzigd. Bij de sedan zien we ook een andere achterbumper. In het interieur zien we niet echt grote wijzigingen.

Toyota heeft bij de introductie van de Yaris aan ons gemeld dat de Avensis facelift in oktober op de markt komt. Dat betekent een onthulling op de IAA in Frankfurt. Verder wil Toyota momenteel helemaal niets zeggen over bijvoorbeeld de motoriseringen. Wij verwachten dat op dat gebied niet zo heel veel verandert.

Bron: autoweek.nl

Laat wat van je horen