Toyota onthuld de derde generatie Auris!

Zojuist op de autosalon in Geneve, heeft Toyota tijdens de livestream de nieuwe, derde generatie Auris onthuld.

Tijdens de livestream spraken ze over autonoom en elektrisch rijden, Toyota verwacht dat dit de toekomst zal zijn in het vervoer van personen. Nog steeds houdt Toyota het oog vooral op Hybride omdat dit de eerste stap is naar minder emissie, en omdat Toyota hierin de grootste fabrikant is en voorloopt in de techniek. De hybride motor wordt steeds verder verbeterd waardoor deze steeds zuiniger is. 

Derde generatie Auris

De nieuwe Auris heeft dezelfde Sportieve en gewaagde lijnen gekregen als de C-HR en de laatste versie van de Yaris. Daarnaast is de nieuwe Auris uitgerust met Bi-tone kleuren. De auris komt met drie verschillende aandrijflijnen, waaronder twee Hybrid Electric Vehicle aandrijflijnen. Het gaat om een 1.2 liter turbobenzine motor met 116pk. Een 1.8 liter HEV aandrijflijn dezelfde als in de Prius en C-HR met een gecombineerd vermogen van 122pk. En tot slot de nieuwe 4e generatie HEV: een 2.0 liter HEV met een gecombineerd vermogen van 180pk.  De Auris werdt als primeur op het podium onthuld tijdens de pers conferentie. 

GR Supra

Naast de nieuwe Auris is ook de Toyota GR Supra onthuld. De letters: ‘GR’ Staan natuurlijk voor Gazoo Racing die het afgelopen jaar vele successen hebben geboekt. De nieuwe Supra heeft prachtige lijnen, en heeft typische zwarte en rode strepen van het race team. Daarnaast zit er op de achterkant ook een gigantische spoiler.

Laat wat van je horen