Toyota Auris of Corolla 2018 wordt ronder

Uit verschillende documenten blijkt dat de afstelling van de opvolger van de Toyota Auris zijn einde nadert. Hij zou in de komende weken worden onthuld.

De nieuwe Toyota Auris komt over een paar maand op de weg. Hij gaat Auris of Corolla heten naargelang van de markt waar hij wordt gelanceerd. Wat dat voor Europa gaat geven, is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat het model veel ronder is geworden en dus de hoekige stijl van de huidige Auris achterwege laat. Gezien het succes van de breakversie van de huidige generatie gaan we ervan uit dat zo’n variant er ook deze keer wel komt.

TNGA

De Auris (of Corolla?) 2018 is ontwikkeld op de nieuwe modulaire architectuur TNGA die twee jaar geleden is ingewijd door de Prius. Die is dus geschikt voor allerlei soorten aandrijflijnen, op termijn misschien zelfs voor een zuiver elektrische versie (bij de facelift over een paar jaar?). De hybride variant keert terug, met enerzijds de verbeteringen die we al kennen van in de C-HR en de Prius en anderzijds met nog een paar nieuwe aanpassingen. Hij zou nog dit jaar op de markt komen, waarschijnlijk zelfs nog deze zomer.

Bron: autogids.be

Laat wat van je horen