Meer details nieuwe Auris

Toyota heeft de Auris onlangs bijgeschaafd en gaf ons gelijktijdig een voorzichtige hoeveelheid informatie. Nu hebben we alle details van de vernieuwde Japanner in handen. Een nieuwe turbo, nieuwe Hybride motor, diesel motor en compleet nieuw dashboard en ook nog eens 14% bijtelling mogelijk. Kortom een Lease kanon!

Om maar met de deur in huis te vallen: op benzinevlak krijgen we een splinternieuwe 116 pk en 185 Nm sterke 1.2T-turbobenzinemotor op de bestellijst. Het gemiddeld verbruik ligt op 4,7 l/100 km. Een sprintje naar de 100 km/h is in 10,1 seconden achter de rug. De topsnelheid van de Auris met deze motor ligt op 200 km/h. Het blok vervangt de 136 pk sterke 1.6 VVT-i, die nagenoeg dezelfde prestaties haalde.

Op dieselgebied is er een nieuwe 112 pk sterke 1.6 D-4D turbodiesel die de 124 pk sterke 2,0-liter turbodiesel vervangt. Het koppel bedraagt 270 Nm en het gemiddeld verbruik ligt op 4.1 l/100 km.

Ook de Hybrid is aangepakt. Deze verbruikt nu gemiddeld 3,5 l/100 kilometer, wat overeenkomt met een CO2-uitstoot van 79 gram per kilometer. Dat betekent dat hij goed blijft voor 14% bijtelling.

De komst van nieuwe veiligheidssystemen maakt eveneens deel uit van de facelift. Onder de noemer Toyota Safety Sense zijn op alle uitvoerringen, met uitzondering van de Comfort, nieuwe actieve veiligheidssystemen leverbaar. Denk daarbij aan Pre-Collision System, Lane Departure Alert, Auto High Beam Assist en Road Sign Assist.

Ook het interieur is opgewaardeerd. Het instrumentarium is gewijzigd en de Japanner krijgt een 4,2-inch tft-kleurenscherm. Daarnaast zijn de materialen hoogwaardiger. Voor het exterieur heeft Toyota – naast het nieuwe uiterlijk – nieuwe kleuren in de aanbieding: Royal Blue en Denim Blue. In juni staat de bijgeschaafde Auris bij de Toyota-dealers.

bron: autoweek.nl

Laat wat van je horen