Leasetopper: Toyota Auris facelift met nieuwe motoren (14% bijtelling)

De vernieuwde Toyota Auris wordt leverbaar met een nieuwe benzinemotor én een nieuwe diesel. Bijtellingstoppers? Uiteraard! En we hebben ook de nieuwe prijzen voor je.

 

We wisten al even hoe de facelift eruit zou zien, maar we hebben nu alle details en prijzen voor de Nederlandse markt erbij. Laten we beginnen met het leaseliefje: de Auris Hybrid gaat 79 gram CO2 uitstoten als hatchback in de “Comfort” uitvoering. In de overige uitvoering wordt dat 82 gram CO2. Precies binnen de grenzen voor de 14% bijtellingsklasse dus.

Er komen echter ook nieuwe motoren die goed zijn voor 20% bijtelling. Een 1.6 D-4D-F turbodiesel met 112 pk en 270 Nm zal in de prijslijst verschijnen vanaf €27.450 euro. De 1.4 D-4D-F blijft ook gewoon leverbaar en behoudt ook zijn 20% bijtellingsstatus.

Voor mensen die niet aan het Satanssap willen is er de 1.2 turbobenzinemotor. Deze is goed voor 116 pk en 185 Nm. Combineer je dit blok met een automaat dan is ook deze motor goed voor 20% bijtelling. Prijzen beginnen bij €23.795 euro.

De nieuwe Auris is door Toyota op tal van plaatsen verbeterd. Een iets fraaier interieur en iets modernere looks, maar ook een hoop nieuwe veiligheidsfeatures, waaronder een Pre-Collision System, Lane Departure Alert, Automatic High Beam en Road Sign Assist. Deze vier zaken op een hoopje zijn Toyota Safety Sense gedoopt en standaard op de Hybrid Executive, Hybrid Lease Pro en Hybrid Lease Exclusive. Verder is Safety Sense optioneel leverbaar voor €650 euro op auto’s vanaf het tweede uitrustingsniveau. Waarom het meest basic uitrustingsniveau geen safetyfeatures mag kopen is ons een raadsel, wellicht houdt Toyota niet zo van mensen die weinig geld bij ze willen uitgeven?

 

Bron: autoblog.nl en toyota.nl

Laat wat van je horen