Katalysator diefstal Prius en Auris oplossing

Helaas komt het wel eens voor dat de katalysator van de Toyota Prius 2 en beperkt bij type 3* (bouwjaar 2004-2015) gestolen wordt. Ook de Toyota Auris type 1 en 2 zijn het doelwit. Deze berichten bereiken sinds kort de media. Als de katalysator gestolen wordt, worden er meerdere onderdelen beschadigd,  en komt het vervangen hiervan op een kostenpost van 2481,- incl. montage en BTW (nieuw).  Bij dit soort diefstal gaat het om de snelheid en gemak. (hit en run genaamd)

Oplossing 1 antidiefstal katalysator Toyota Prius, Prius Wagon en Auris type 2 en 3:

Wij bieden voor € 100,- incl. BTW een mogelijkheid om dit te vertragen m.b.v. een lasverbinding zodat de katalysator vastzit aan de rest van de uitlaat. Deze oplossing kan worden uitgevoerd voor de Prius, Auris en Prius Wagon. Daarnaast lassen wij op bepaalde punten ringen zodat de katalysator er lastig af te draaien is met een sleutel. Uiteraard is dit geen garantie dat de katalysator niet gestolen wordt. Onze ervaring is dat de dievengilde het tot nu toe links laat liggen.* 

Mogelijk onder de volgende modellen:

  • Prius type 2 en 3 inclusief de plug-in versie
  • Prius wagon
  • Lexus CT200
  • Auris 150 en 186 (type 1 en 2)

Oplossing 2 antidiefstal katalysator Prius type 3, Prius Wagon en Auris type 2 en 3:

Sinds kort hebben wij een nog beter oplossing voor het tegengaan van het stelen van de katalysator. Dit is een op maat gemaakte beugel die over de katalysator heen gaat. Prijsstelling van € 169, =  voor € 139,- Deze is zowel kan onder de Toyota Prius type 3, Auris type 1 en 2 en tevens onder de Prius Wagon. Helaas dus niet mogelijk onder Prius type 2. Onze ervaring is dat de dievengilde het tot nu toe links laat liggen met deze oplossing.* 

Mogelijk onder de volgende modellen:

  • Prius type 3 inclusief de plug-in versie
  • Prius wagon
  • Lexus CT200
  • Auris 150 en 186 (type 1 en 2)
Oplossing Prius en Auris katalysator diefstal Van Ekris Toyota

 De bovenstaande foto laat de beugel zien die wij voor de foto even rood gemaakt hebben. 

De Prius type 2 is het meest voorkomende model waar de katalysator onder uit gestolen is. 

Voordelige alarm opties Prius antidiefstal katalysator. 

De onderstaande opties zijn alarm opties en staan los van de bovenstaande mogelijkheden. 

Hellingshoeksensor aangesloten op originele claxon
De hellingshoeksensor die in de auto gemonteerd kan worden zorgt ervoor dat de dieven niet ongemerkt de auto kunnen opkrikken om de katalysator te stelen. Als de auto wordt opgekrikt gaat onmiddellijk de claxon voor +/- een halve minuut in werking. 

Kosten € 200,- incl. BTW en montage

Hellingshoeksensor aangesloten op originele claxon + noodstroom sirene
In sommige gevallen schrikt dit het dievengilde niet voldoende af. Het onklaar maken van de claxon zou voldoende zijn om ongestoord verder te kunnen gaan. Om deze reden adviseren wij de hellinghoeksensor i.c.m. een sirene met noodstroom te monteren. Deze sirene is moeilijk te saboteren en blijft +/- een halve minuut loeien, zelfs als de sirene stroomdraad wordt doorgeknipt of de accu wordt losgekoppeld.

Kosten extra t.o.z.v. hellingshoeksensor € 110,- incl. BTW en montage

Bel ons om de afspraak

Alphen aan den Rijn
Zwanendrift 2
2408 AZ Alphen aan den Rijn
Alphen aan den Rijn 0172-571437

alphen@vanekris.nl

Automobielbedrijf Van Ekris Mijdrecht B.V.
Industrieweg 48
3641 RM MIJDRECHT
Mijdrecht: 0297-230350
mijdrecht@vanekris.nl

Automobielbedrijf Van Ekris Maarssen B.V.
Kometenweg 2
3606 BD MAARSSEN
Maarssen: 0346-557000
maarssen@vanekris.nl

*Bij Prius type 3 (bouwjaar 2009-2015) kan het soms zijn dat het niet lukt om de antidiefstal te monteren. Helaas zien wij dit pas op het moment dat de Prius op de brug staat. De reden is dat het te maken heeft met het materiaal van de uitlaat. Onze monteurs controleren dit graag voor u. 

*Wij bieden de oplossing met de lasverbinding en beugel aan maar dit is geen zekerheid dat het niet kan gebeuren. Het vertraagd de hit and run methode. 

bron, tekst en foto’s Van Ekris

Laat wat van je horen