Full Hybrid Toyota Auris door ADAC uitgeroepen tot ‘Auto van de toekomst’

ADAC Toyota Auris Gelber Engel

De ADAC, de Duitse zusterorganisatie van de ANWB, heeft de Full Hybrid Auris uitgeroepen tot ‘Auto van de toekomst’. De automobiel club kent jaarlijks ‘Gelber Engel’ (Gele Engel) Awards toe aan auto’s met bijzondere prestaties of eigenschappen. In de nieuwe categorie ‘Auto van de toekomst’, strijkt de Full Hybrid Auris de eer op.

Vooral de bruikbaarheid van de auto en de techniek in de dagelijkse praktijk, zijn uitzonderlijk gunstig brandstofverbruik en de record lage uitstoot maken van de Full Hybrid Auris een duidelijke winnaar, concludeert de ADAC. Volgens de automobiel club zijn bovendien de bijzonder lage gebruikskosten van de auto (aanschafprijs, onderhoud, brandstof, wegenbelasting) en de veiligheid (met standaard onder meer 7 airbags, ESP en ABS met Brake Assist) dikke pluspunten van de auto.

De Full Hybrid Auris is sinds afgelopen zomer op de Nederlandse markt voor een prijs vanaf € 22.990.

De Gelber Engel Award wordt donderdag 13 januari uitgereikt

Reacties

  1. Van den Eeden zegt

    Op 8 februari 2012 kocht ik de Auris Hybrid. Tot heden heb ik circa 7000 km gereden … veel korte afstanden en een paar lange afstanden op autobaan. Ben zeer tevreden van de wagen qua baanvastheid, cruise control, afwerking zowel buiten als binnen. Qua verbruik sta ik momenteel op 21,4 = 4,6 liter per 100 km … zeer aanvaardbaar.

Laat wat van je horen