Weer is Toyota het meest waardevolle automerk ter wereld.

Weer is Toyota het meest waardevolle automerk ter wereld. Het Japanse bedrijf wordt door het Amerikaanse marktonderzoeksbureau Millward Brown op de Brand Top 100-lijst hoger ingeschaald dan BMW en Mercedes-Benz.

Net als vorig jaar mag Toyota zich weer het meest waardevolle automerk ter wereld noemen. Het merk wordt met 28,7 miljard dollar op de lijst wel 3 procent minder kostbaar ingeschat dan vorig jaar. De Brandz Top 100 wordt dit jaar voor de twaalfde keer opgesteld. Maar liefst 10 keer is Toyota het meest waardevolle automerk. In de Top 100 staat Toyota op plek dertig. Op nummer één tot en met drie vinden we Google, Apple en Microsoft.

Het Amerikaanse Tesla is ten opzichte van twee jaar geleden twee plekken geklommen en is het achtste meest waardevolle automerk, helaas levert dat geen plek in de Top 100 op. Met zijn positie op plek 35 is BMW de nummer twee in autoland. Gevolgd door Mercedes-Benz (nr. 40), Ford (nr. 83), Honda (nr. 91) en Nissan (nr. 100).

De waarde van een merk wordt bepaald aan de hand van meer dan twee miljoen interviews. Deze gegevens worden aangevuld met data van Bloomberg en Kantar Worldpanel.

1. Toyota
2. BMW
3. Mercedes-Benz
4. Ford
5. Honda
6. Nissan
7. Audi
8. Tesla
9. Land Rover
10. Porsche

Laat wat van je horen