Waarde van deze Toyota 2000GT verdriedubbeld in 3 jaar

Dat klassiekers een puike investering zijn wordt hiermee opnieuw bevestigd. Geen Japanse auto uit de jaren zestig die zó begerenswaardig is als de Toyota 2000GT, als ik zo vrij mag zijn. Tussen 1967 en 1970 zijn er slechts 351 zijn gemaakt, en de waarde van deze tweezitters is hard aan het stijgen. Heb je er een die in concoursstaat verkeerd, reken dan op serieuze verkoopbedragen, mocht je hem ooit bij een veilinghuis met dubbele naam (dat moet schijnbaar) van de hand doen. Ze brengen al gauw drie á vier ton op.

Althans, dat was drie jaar geleden nog wel het geval. Dit bewuste exemplaar werd toen voor $375.000 van de hand gedaan. In de tussentijd werd het een en ander aan restauratiewerk verricht, zoals het aanbrengen van de juiste geeltint (Bendix Yellow). En recentelijk ging hij bij RM Auctions de verkoop in, waar hij zaterdag voor $1.155.000 werd afgehamerd. Tel uit je winst.

De Japanse E-Type AKA “the best sports car you’ve never heard of” is uitgerust met een Yamaha 2.0-liter zescilinder, goed voor 150 pk bij 7.000 tpm. De topsnelheid ligt op 217 km/u. (Er staat er trouwens één bij Louwman.)

bron: autoblog.nl

Laat wat van je horen