Voordelige oplossing voor diefstal katalysator

Naast de voordelige lasverbinding is er nu ook een handige beugel welke te monteren is onder je Prius of Auris om diefstal tegen te gaan. De laatste tijd is het weer raak en worden er veel katalysators gestolen.

Bron: Van Ekris Toyota: Helaas komt het wel eens voor dat de katalysator van de Toyota Prius 2 en beperkt bij type 3* (bouwjaar 2004-2015) gestolen wordt. Ook de Toyota Auris type 1 en 2 zijn het doelwit. Deze berichten bereiken sinds kort de media. Als de katalysator gestolen wordt, worden er meerdere onderdelen beschadigd,  en komt het vervangen hiervan op een kostenpost van 2481,- incl. montage en BTW (nieuw).  Bij dit soort diefstal gaat het om de snelheid en gemak. (hit en run genaamd)

Oplossing 1 antidiefstal katalysator Toyota Prius, Prius Wagon en Auris type 2 en 3:

Wij bieden voor € 100,- incl. BTW een mogelijkheid om dit te vertragen m.b.v. een lasverbinding zodat de katalysator vastzit aan de rest van de uitlaat. Deze oplossing kan worden uitgevoerd voor de Prius, Auris en Prius Wagon. Daarnaast lassen wij op bepaalde punten ringen zodat de katalysator er lastig af te draaien is met een sleutel. Uiteraard is dit geen garantie dat de katalysator niet gestolen wordt. Onze ervaring is dat de dievengilde het tot nu toe links laat liggen.* 

Mogelijk onder de volgende modellen:

 • Prius type 2 en 3 inclusief de plug-in versie
 • Prius wagon
 • Lexus CT200
 • Auris 150 en 186 (type 1 en 2)

Oplossing 2 antidiefstal katalysator Prius type 3, Prius Wagon en Auris type 2 en 3:

Sinds kort hebben wij een nog beter oplossing voor het tegengaan van het stelen van de katalysator. Dit is een op maat gemaakte beugel die over de katalysator heen gaat. Prijsstelling van € 169, =  voor € 139,- Deze is zowel kan onder de Toyota Prius type 3, Auris type 1 en 2 en tevens onder de Prius Wagon. Helaas dus niet mogelijk onder Prius type 2. Onze ervaring is dat de dievengilde het tot nu toe links laat liggen met deze oplossing.* 

Mogelijk onder de volgende modellen:

 • Prius type 3 inclusief de plug-in versie
 • Prius wagon
 • Lexus CT200
 • Auris 150 en 186 (type 1 en 2)
Oplossing Prius en Auris katalysator diefstal Van Ekris Toyota

 De bovenstaande foto laat de beugel zien die wij voor de foto even rood gemaakt hebben. 

De Prius type 2 is het meest voorkomende model waar de katalysator onder uit gestolen is. 

Voordelige alarm opties Prius antidiefstal katalysator. 

De onderstaande opties zijn alarm opties en staan los van de bovenstaande mogelijkheden. 

Hellingshoeksensor aangesloten op originele claxon
De hellingshoeksensor die in de auto gemonteerd kan worden zorgt ervoor dat de dieven niet ongemerkt de auto kunnen opkrikken om de katalysator te stelen. Als de auto wordt opgekrikt gaat onmiddellijk de claxon voor +/- een halve minuut in werking. 

Kosten € 200,- incl. BTW en montage

Hellingshoeksensor aangesloten op originele claxon + noodstroom sirene
In sommige gevallen schrikt dit het dievengilde niet voldoende af. Het onklaar maken van de claxon zou voldoende zijn om ongestoord verder te kunnen gaan. Om deze reden adviseren wij de hellinghoeksensor i.c.m. een sirene met noodstroom te monteren. Deze sirene is moeilijk te saboteren en blijft +/- een halve minuut loeien, zelfs als de sirene stroomdraad wordt doorgeknipt of de accu wordt losgekoppeld.

Kosten extra t.o.z.v. hellingshoeksensor € 110,- incl. BTW en montage

Bel ons om de afspraak

Alphen aan den Rijn
Zwanendrift 2
2408 AZ Alphen aan den Rijn
Alphen aan den Rijn 0172-571437

alphen@vanekris.nl

Automobielbedrijf Van Ekris Mijdrecht B.V.
Industrieweg 48
3641 RM MIJDRECHT
Mijdrecht: 0297-230350
mijdrecht@vanekris.nl

Automobielbedrijf Van Ekris Maarssen B.V.
Kometenweg 2
3606 BD MAARSSEN
Maarssen: 0346-557000
maarssen@vanekris.nl

*Bij Prius type 3 (bouwjaar 2009-2015) kan het soms zijn dat het niet lukt om de antidiefstal te monteren. Helaas zien wij dit pas op het moment dat de Prius op de brug staat. De reden is dat het te maken heeft met het materiaal van de uitlaat. Onze monteurs controleren dit graag voor u. 

*Wij bieden de oplossing met de lasverbinding en beugel aan maar dit is geen zekerheid dat het niet kan gebeuren. Het vertraagd de hit and run methode. 

Bron, tekst en foto’s van Toyota dealer Van Ekris.

Reacties

 1. Chrisprius zegt

  Gezocht en het werkt deze oplossing. In onze straat 3 gestolen en mijn Prius overgeslagen. Gelukkig verzekering voor de buren maar toch ook dit laten monteren bij Toyota van ekris in Mijdrecht. Aanrader ciao Chris

 2. Dhr. M. zegt

  Is dit ook voor de camry? Of niet nodig?

 3. Nee Carry niet nodig.

  Top oplossing deze anti diefstal voor de Prius. Kennis van mij verwees mij hierna. Gisteren heb ik mijn Prius opgehaald en voor een zacht prijsje ben ik voorzien.

 4. Bever, waar en wat heb je aan beveiliging laten monteren?
  Vannacht is bij mij de cat gestolen, iets wat ik niet meer mee wil maken, wat een ellende… Ik wil ons kleinkind naar school brengen, en we schrikken ons de rambam van de herrie als ik de auto wil starten.
  Nog even een vraag waar ik antwoord op zou willen; kan ik de auto nu het beste laten repareren met een originele of een imitatie katalisator?
  Ik heb het idee dat de imitatie niet aantrekkelijk is voor de dieven.

 5. B.Imanuel zegt

  Ik heb een Renault clio uit 2004.
  Onlangs is de katalysator ook eronder uit gehaald.Is toch niet te geloven?
  Ik wist niet dat een renault clio ook in trek was.
  Is er voor mijn ook een oplossing qua beveiliging?

 6. Joos Boos zegt

  Ik hoop dat die dieven in de hel komen, ze horen met hun gulzige rotfikken van andermans eigendom af te blijven, en dat voor een paar rot centen, waar betalen we ons nou blauw voor aan belastingen? Als je aangifte doet, hoor je er niks van, en als die dieven in de cel belanden is dat wederom op onze kosten, dus worden we drie keer genaaid. Het is niet zo dat de politie indrukwekkend werk verrichten, in plaats dat ze nou eens uitzoeken waar die dieven die katalysatoren verkopen….. Fijn land leven we toch…

Laat wat van je horen