Vertraging sommige Japanse Toyota’s (via blog.toyota.nl)

Toyota fabriek Prius

Via blog.toyota.nl > Afgelopen maandag is de productie van Toyota’s in Japan weer op gang gekomen. De fabrieken hadden vanaf vrijdag 11 maart stilgelegen. We zullen er alles aan doen om achterstanden in te lopen. Het kan echter zijn dat de levertijd van sommige auto’s iets wordt opgerekt.

Zoals je zult begrijpen, zal de productie niet in één beweging op het vertrouwde niveau komen. Hoewel de medewerkers van de fabrieken nauwelijks kunnen wachten om weer aan de slag te gaan, moeten we ook rekening houden met de situatie bij de toeleveranciers, de logistieke dienstverlening én de stroomvoorziening.

Om die redenen hebben we de (te verwachten) levertijden van een aantal in Japan gebouwde auto’s aangepast. En dan gaat het alleen om auto’s die in backorder staan. Van een backorder spreken we pas als we een auto in Nederland niet op voorraad is of wanneer een auto nog niet op de boot naar ons onderweg is. De meeste kopers van een nieuwe Toyota zullen (vrijwel) niets merken van een vertraging. Meer dan 75% van de auto’s die wij in Nederland verkopen, wordt namelijk in Europa gebouwd.

Van de meeste modellen die in Japan worden gebouwd, hebben we gelukkig voldoende voorraad van de populaire uitvoeringen. Lees ook de update van 16 maart als je wilt weten welke auto’s in Japan worden gebouwd.

Maar dat neemt niet weg dat het natuurlijk wel kan voorkomen dat we een bepaalde uitvoering of kleurcombinatie van een model niet meteen kunnen leveren. Dan zal de dealer deze voor jou als backorder moeten bestellen. De levertijd kan bij deze bestellingen oplopen tot zo’n 5 maanden, verwachten we.

Vraag je Toyota-dealer gerust om meer informatie over de levertijd van de auto van jouw keuze. En anders kun je natuurlijk ook kostenloos ons Toyota Informatie Center bellen. Dat is tijdens kantooruren open en bereikbaar op 0800 – 0369.

Bron: tekst: blog.toyota.nl Meer weten of lezen bekijk dit blog op blog.toyota.nl

Laat wat van je horen