Update: software-update voor Prius Wagon en Auris (2010-2014)

Toyota vraagt twee van zijn hybride modellen terug naar de Toyota dealer te komen voor een software-update. Het gaat om de Toyota Prius Wagon (zie foto boven) en de Toyota Auris uit de productieperiode mei 2010 tot en met november 2014. Tja pfff horen wij u al weer zeggen. Is dat nu weer nodig Toyota? 

De software-update voorkomt te grote spanningswisselingen in de ‘inverter’. Dat is zeg maar de omvormer die energie uit de batterij omzet in bruikbare energie voor de elektromotor. Te grote spanningswisselingen kunnen namelijk een effect hebben op de prestaties van de aandrijflijn.

De Toyota Auris (2010)

De software-update neemt circa een half uur in beslag. Uiteraard zijn de kosten hiervan voor rekening van Toyota. Eigenaren van de betrokken auto’s ontvangen persoonlijk bericht van Toyota. Je hoeft dus zelf geen actie te ondernemen.

Nieuwe Toyota Auris
Heb je de nieuwe Toyota Auris Hybrid besteld of zelfs al geleverd gekregen? Dan is er niks aan de hand. De nieuwe Auris Hybrid maakt gebruik van andere software en behoeft geensoftware-update.

 

bron: blog.toyota.nl

Laat wat van je horen