TüV Report: Toyota is de betrouwbaarste

Toyota is voor de vierde opeenvolgende keer het succesvolste merk in het jaarlijkse Duitse TüV Report. In de 2014-editie van de keuringsinstantie staan maar liefst 15 modellen van het Japanse merk, verspreid over de top10 van alle leeftijdscategorieën (2-3 jaar oud, 4-5 jaar, 6-7 jaar, 8-9 jaar en 10-11 jaar).

Goud is er voor de Prius. De tweede generatie van de hybride Toyota gaat fier aan kop in niet slechts één, maar zelfs twee leeftijdscategorieën (4-5 jaar oude auto’s en exemplaren met een leeftijd van 6-7 jaar). Hiermee is de Prius één van de grote winnaars van het TüV Report, dat beschouwd wordt als het belangrijkste betrouwbaarheidsonderzoek van Duitsland.

Andere Toyota modellen die in één of meer leeftijdscategorieën in aanmerking kwamen voor een podiumplaats zijn de iQ, de Corolla Verso, de RAV4 en de gewone Corolla. De topposities onderstrepen de betrouwbaarheid die Toyota modellen consumenten bieden. Uit het TüV Report 2014 blijkt verder dat auto’s van het Japanse merk er geen moeite mee hebben om oud te worden. Zij domineren de top10 bij auto’s ouder dan 5 jaar, want in het overzicht komen we dan ook de Yaris en Avensis tegen.

Naast Toyota zijn er meer merken die goed scoren. De Volkswagen Golf Plus schijnt tamelijk mankement vrij uit de keuringen van TüV te komen, evenals de Mazda2 en de Porsche 911. Een opsteker is er ook voor Opel, dat bij modellen van 2-3 jaar oud in de vorm van de jongste editie Meriva de meest foutloze auto biedt.

Auto’s waar u met een grote boog omheen moet lopen, tenminste als de inhoud van uw portemonnee u lief is, zijn de Chrysler PT Cruiser, de Dacia Logan (eerste generatie) en de Mercedes-Benz ML (idem). Deze hoopjes rijdende ellende dragen in het onderzoek alledrie minimaal één keer de rode lantaarn. Merken die met minstens 3 modellen in de top10 van auto’s met de meeste mankementen eindigden zijn verder Alfa Romeo, Chevrolet, Citroën, Fiat en Renault. Bij Ford zijn onder kenners de vorige generatie Ka en Galaxy berucht. Ook het zustermodel van het laatste type, de Volkswagen Sharan, kunt u beter links laten liggen. En de enige die zich lekker voelt in een 6-7 jaar oude Peugeot 307, is de garagehouder.

Bron: automobielmamagment.nl

Laat wat van je horen