TUV, Dekra en ADAC zetten Toyota opnieuw bovenaan!

TUV ADAC Toyota wederom het beste

Via Toyota> Deze keer geen ‘wij van WC Eend adviseren WC Eend’. Nee, het zijn Duitse instanties als de TÜV, Dekra en ADAC die Toyota (opnieuw) bovenaan zetten in hun betrouwbaarheidsstatistieken. TÜV en Dekra constateren bijvoorbeeld dat de hybride Prius bijzonder goed scoort.

 

De Toyota Prius is één van de betrouwbaarste auto's, melden TÜV en DekraDe specialisten van de TÜV rapporteren dat de Prius de minste gebreken heeft in de categorie auto’s van twee tot drie jaar oud. De Auris eindigt in hetzelfde overzicht als derde. De Porsche 911 staat tussen de beide Toyota’s in.

De ADAC, de Duitse zusterclub van de ANWB, helpt jaarlijks 4,25 miljoen pechgevallen weer op weg. Dus daar weten ze als geen ander welke auto’s vaak en welke auto’s bijna nooit op de vluchtstrook staan. In de categorie compacte modellen is de Aygo het betrouwbaarst, volgens de ADAC-statistieken.

Volgens de ADAC is de Toyota Aygo de betrouwbaarste compacte auto

Net als de TÜV verricht ook de Dekra technische inspecties. Na 15 miljoen keuringen gaat de Yaris aan kop in de klasse van kleine auto’s met 50.000 tot 100.000 km op de teller. De Prius en Auris staan bovenaan in de categorie compacte middenklassers (50.000-100.000 km). De RAV4 eindigt op een 2e plek in de klasse van SUV’s en de Verso is derde bij de MPV’s.

 

 

 

Bron: blog.toyota.nl

Laat wat van je horen