Toyota’s waarschuwen hulpdiensten.

Via blog.toyota.nl > De toekomstige generatie Toyota’s kan hulpdiensten waarschuwen na een aanrijding. Daardoor is er eerder hulp ter plaatse. Maar het kan nóg slimmer! Onderzoekers van Wake Forest University ontwikkelen met Toyota een systeem dat de hulpdiensten ook informeert over de mogelijke ernst van letsel, zodat ze beter zijn voorbereid.

Dit onderzoeksproject maakt deel uit van een nieuwe samenwerking tussen Toyota en het Amerikaanse Wake Forest University. Komende vijf jaar stelt Toyota tien miljoen dollar beschikbaar voor projecten om veiligheidssystemen voor auto’s te ontwikkelen en testen.

De universiteit kreeg eerder al een licentie voor Toyota’s Total Human Model for Safety (THUMS): een geavanceerd computerprogramma om letsel te voorspellen bij aanrijdingen. Toyota ontwikkelde dit menselijke computermodel zelf.

De onderzoekers van Wake Forest University kijken naar tal van mogelijkheden om de veiligheid te vergroten. Zoals het verbeteren van de rijopleidingen tot het doorontwikkelen van technische systemen die waarschuwen voor aanrijding en botsingen helpen voorkomen.

Bron: blog.toyota.nl

Laat wat van je horen