Toyota’s nieuwe bedrijfswagen: de PROACE

New ProAce Toyota model 2013

Toyota introduceert de PROACE en rijdt daarmee de opvolger van de HiAce de showroom in. Er is keuze uit twee lengtes, twee dakhoogtes en drie krachtige motoren. De PROACE komt in september naar Nederland. Prijzen worden tegen die tijd ook verwacht.

Keuze uit 5m3, 6m3 of 7m3 laadruimte

De PROACE is ontwikkeld als opvolger van de succesvolle HiAce, maar is om aan de Europese vraag te voldoen leverbaar in meer varianten. De bedrijfswagen heeft een laadcapaciteit van 5m3, 6m3 of 7m3 en een laadgewicht van maximaal 1.200 kilo. Bovendien is de nieuwe PROACE leverbaar met één of twee schuifdeuren en met twee achterdeuren of een achterklep.

Drie krachtige dieselmotoren

Toyota biedt de nieuwe bedrijfsauto aan met drie krachtige dieselmotoren, die tot 2.000 kilo mogen trekken. De basis wordt gevormd door een soepele 90 pk aandrijflijn met een 1.6 motor die al 180 Nm bij 1500 tpm vrijgeeft. De tweede motor heeft een slagvolume van 2 liter en biedt 128 pk en is goed voor een koppel van 320 Nm bij 2.000 tpm. De krachtigste motor is 163 pk sterk, ook leverbaar met automaat en heeft een koppel van 340 Nm bij 2.000 tpm.

Ferme standaarduitrusting voor de bestuurder en zijn passagiers

Juist omdat de PROACE een bedrijfswagen is en de bestuurder en zijn passagiers lange dagen maken, heeft Toyota extra aandacht besteed aan het leefcomfort in de cabine. Denk onder meer aan een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel, royaal te verstellen stuurwiel en tot een tafel om te klappen passagiersplaats. Ook de standaarduitrusting is dik voor elkaar met bijvoorbeeld mistlampen, dagrijverlichting (DRL), elektrisch bedienbare ramen, afstandsbediening voor de centrale deurvergrendeling en VSC, EBD en ABS.

Laadruimte naar eigen behoefte in te richten

Wie daar behoefte aan heeft, kan de laadruimte in én op de PROACE naar eigen wens inrichten. Er is een breed palet ombouwaccessoires beschikbaar als een dakdrager met stalen trap, dakdragers, kokers voor pijpen, montage- en opslagwanden voor in de auto, drie verschillende trekhaken en houten vloeren, al dan niet met anti-slip coating.

PROACE resultaat van samenwerking met PSA

De PROACE is het resultaat van de samenwerking tussen PSA en Toyota, die al leidde tot de introductie van de (door Toyota gebouwde) succesvolle Aygo. De productie van de PROACE zal plaatsvinden in de Sevelnord fabriek in Noord Frankrijk. De PROACE mag worden gezien als opmaat naar de ontwikkeling van een nieuw gezamenlijk model.

Meer foto’s op toyota.nl

Bron: toyota.nl

 

Laat wat van je horen