Toyota zet toeleveranciers onder druk

Toyota zet toeleveranciers onder druk (Toyota production line)

De grootste autofabrikant ter wereld heeft natuurlijk wel wat macht en ja waarom zou je dat niet gebruiken? Als de geluiden van de media kloppen lijkt het erop dat Toyota zijn toeleveranciers onder druk zet betreft prijzen. Naar het schijnt is de Japanse toeleveranciers te verstaan gegeven dat ze hun prijzen dienen te verlagen, want anders gaat Toyota lopen naar niet-Japanse concurrenten. Waarom? De hoofdreden is natuurlijk de Yen die in verhouding met de Dollar en Euro uit zijn voordeel is gehaald.  

Via autoblog.nl : Toyota richt zich in de toekomst steeds meer op opkomende markten, waar de prijzen lager zijn. Toeleveranciers van buiten Japan (de kwaliteit van de producten even buiten beschouwing latend) kunnen kennelijk goedkoper leveren dan de Japanners zelf. Voor Toyota is de keuze dan simpel: winst maken gaat voor chauvinisme, en dus worden de toeleveranciers onder druk gezet.

Reacties

  1. Ik heb van horen zeggen dat er medio juli weer een Hi Ace op de markt komt,ik kan er niks over vinden op internet.
    Wie kan mij een verlossend antwoord geven

  2. hoi roelof,
    Klopt toyota komt over een paar maanden met een nieuwe HiAce type. Officieel zijn hier nog geen gegevens van bekend maar Toyota europa bevestigd dat het gaat om de nieuwe pro-ace. Via Facebook kwam ik dit bericht ook tegen bij een Toyota dealer https://www.facebook.com/photo.php?fbid=396887333714911&set=a.115062565230724.15691.115056955231285&type=1

Laat wat van je horen