Toyota wint voor 10e keer gouden beker

Toyota is voor de tiende keer uitgeroepen tot het meest waardevolle automerk ter wereld! Dat staat althans in de jaarlijkse ‘BrandZ™ Top 100 Most Valuable Global Brands’, die voor de twaalfde keer is samengesteld. Je begrijpt: we zijn er beretrots op dat we deze toppositie al zo’n lange tijd weten te behouden.

Wat zijn we eigenlijk waard?

Toyota heeft volgens BrandZ een waarde van 28,7 miljard dollar. Merken als BMW, Mercedes-Benz, Ford, Honda en Nissan eindigen allemaal ónder Toyota. Andere automerken als Audi, Tesla, Land Rover en Porsche maken de top tien van meest waardevolle automerken compleet, maar vallen buiten de lijst van 100 meest waardevolle merken in het algemeen.

Top 10 meest waardevolle automerken

  1. 1. Toyota
  2. 2. BMW
  3. 3. Mercedes-Benz
  4. 4. Ford
  5. 5. Honda
  6. 6. Nissan
  7. 7. Audi
  8. 8. Tesla
  9. 9. Land Rover
  10. 10. Porsche

Algemene top 10

In de algemene top 10 staan met name technologiebedrijven zoals Google (een waarde van 245,6 miljard), Apple, Microsoft, Amazon en Facebook. Toyota volgt als eerste automerk op plaats 30. Niet slecht toch?

Wie bepaalt de top 100 en hoe doen ze dat?

De Brand top 100 wordt samengesteld door onderzoeksbureau Millward Brown. Het bureau interviewt jaarlijks twee miljoen mensen wereldwijd die de voor hen meest waardevolle merken noemen. Daarbij voegt men de scores van het Bloomberg en Kantar Worldpanel. Dat panel kijkt naar financiële resultaten van bedrijven wereldwijd. In totaal doen er maar liefst meer dan 100.000 merken mee, die allemaal een plekje in de top 100 willen veroveren. Toyota gaat in de lijst met automerken voor de tiende keer met een gouden beker naar huis.

Waardevol blijven

Toyota doet er alles aan om ook in de toekomst waardevol te blijven. Onder meer door te investeren in waterstoftechnologie (brandstofcel) en hybride voertuigen. Alleen door te innoveren en investeren kom je verder. En dat blijven we doen. Daar kun je van op aan.

Toyota Mirai

Laat wat van je horen