Toyota wint Golden TÜV Award. Opnieuw.

Toyota-wint-TUV-Award-2012

Opnieuw. Wederom. Alweer. Nogmaals. Weer. Nog een keer. In successie. We mochten gisteravond voor het tweede jaar op rij de Golden TÜV Award ophalen. Volgens het TÜV-onderzoeksrapport 2012 levert ‘het Japanse merk uitzonderlijke prestaties’. En daar kunnen we wel inkomen. Maar liefst achttien Toyota-modellen bezetten een top 10-plaats in een van de vijf leeftijdscategorieën van voertuigen. Achttien!

Toshiaki Yasuda, president van Toyota Duitsland, nam de prijs in ontvangst. Dat hij blij was hoeft geen betoog. “Elke dag weer streven we naar de ultieme kwaliteit.” En daar lijken we goed in te slagen.

Tussen juli 2010 en juni 2011 inspecteerde TÜV zo’n acht miljoen auto’s. De Toyota Prius voert in het TÜV-rapport de top 10-lijst aan in de jongste categorie van twee tot drie jaar. Slechts 1,9 procent van de geteste Prius-modellen toont tekenen van een defect. Indrukwekkend niet? Zeker ook omdat dat cijfer nóg beter is dan afgelopen jaar, toen dat cijfer uitkwam op 2,2 procent. Direct achter de Prius staat de Toyota Auris, op de tweede plaats dus.

Wij denken dat we wel mogen stellen dat het terugkerende succes van Toyota in het jaarlijkse TÜV-rapport de kwaliteit van onze auto’s onderstreept. Daarnaast is het een erkenning van de Full Hybrid-technologie – die zowel in de Prius als Auris zit. Toyota rolt de komende maanden de Full Hybrid-technologie verder uit in onder meer de Full Hybrid Prius Wagon en Full Hybrid Yaris.

 

Bron en tekst: blog.toyota.nl

Laat wat van je horen